ZETApress

hírportál

Féltávnál a II. Nemzeti Bor Maraton

Az ötödik napon 684 km megtétele után ért Nagykanizsán a Zalai Borvidékre a mezőny. Tegnap Balatonfüredről indulva Révfülöp, Badacsonytomaj, Balatongyörök, Keszthely, Sármellék, Zalakaros, Kisrécse voltak a résztvevő települések.

Az ötödik napra közel 12 ezer főre duzzadt a résztvevői létszám, ami már elérte, sőt, túl is szárnyalta a tavalyi, közel tízezres sportoló tömeget ? tudatta Görbe Roland, a Nemzeti Bor Maraton projektvezetője. Nagykanizsán, a nap kiemelt helyszínén a régió kézműveseivel és a borvidék borászaival ismerkedtek a látogatók. A futók félóra késéssel ugyan, de 17 óra 40 perckor befutottak az Erzsébet térre. A 10 kilométeres futószakaszt teljesítőket Tóth Nándor, Nagykanizsa alpolgármestere köszöntötte. A Nemzeti Művelődési Intézet jóvoltából kora délután kulturális programok töltötték meg a színpadot, míg este Tolvai Renáta lépett fel.

A Borvidék Szépe Országos Szépségkirálynő Választás Zalai borvidéki győztese Kecskés Luca lett, aki Simon Zoltán borvidéki elnök úr köszöntője mellett vehette át a királynői címet. A folytatásban egy újabb, élményekkel teli nap vár a futókra és kerékpárosokra, azon az útvonalon, amely elvezet a hűség városába, Sopronba. A reggeli nagykanizsai rajt után Újudvar az irány, és a mai napon Dr. Hende Csaba képviselő és Pars Krisztián olimpiai bajnok is nyeregbe pattan a Szombathelyet érintő szakaszon.

Szóljon hozzá!