ZETApress

hírportál

Budafokon a Bormaraton

Tegnap a főváros ért II. Nemzeti Bor Maraton mezőnye. A 3. napra már a 440. kilométeren is átlépett a mezőny, mire Dél-Budára, a Törley Gyűjtemény és Látogatóközpont kiemelt helyszínére érkeztek a futók ? tudatta Görbe Roland, a Nemzeti Bor Maraton projektvezetője.

Budafokon már délelőtt elkezdődtek a programok a Törley Gyűjtemény és Látogatóközpontnál. Pincesétával, kézműves, gasztro kiállítókkal, és színpadi programokkal várták a látogatókat. Nehéz nap volt a vasárnap a résztvevőknek, mert továbbra is kitartott az eső, erős, néhol viharos szél kíséretében. A nap sportteljesítményeiben mindenképp megemlítendő, hogy Lugosi Gábor, a szekszárdi hivatásos tűzoltó-parancsnokság főtörzsőrmestere, teljes menetfelszerelésben (+20 kg), oxigénpalackkal a hátán telesítette a Tolna?Fadd 7 km-es távot.

A szekszárdi rajtot követően Tolna, Fadd, Dunaszentgyörgy, Paks, Bölcske, Dunaföldvár, Dunavecse, Szalkszentmárton, Tass, Kunszentmiklós, Apaj, Kiskunlacháza, Szigetcsép, Szigethalom volt az útvonal a Törley fellegvárba. A Szív Bajnokai Séta is tovább folytatódott, most Dr. Zima Endre kardiológus, Beck Mónika, a Testnevelési Egyetem sajtóreferense és Rippel Ferenc világhírű artista fogta kézen a gyerekeket a jótékonysági sétán.

A futók fogadására Szabolcs Attila, a térség országgyűlési képviselője és Kovács György, a Törley Kft. ügyvezető igazgatója érkezett. A program része volt a Chevaliers Törley Pezsgőlovag Rend 134. évi avatási ceremóniája, ahol mint tegnap jeleztük, Dr. Zima Endrét, Rippel Ferencet, Hrutka Jánost és Balla Attillát a Törley Pezsőlovag Rend tagjává avatták egy díszes ceremónia keretében. Ma reggel Diósdról indult egy félmaratonnal a bormaraton mezőnye a Balaton irányába, egészen Balatonfüredig.

Szóljon hozzá!