ZETApress

hírportál

Skót idő skót nagykövettel

Hazai egyetem győzelmével zárult tegnap este a Dunai Regatta. Angolos időjárás és óriási tömeg fogadta a világklasszis brit evezősöket tegnap délután Budapesten. Az eseményt a ’90-es évek dunai regattáihoz hasonlóan idén is a BME K-épület erkélyéről, a dísztermi VIP-zónából néztük végig. Az április 29-ei előzetest idekattintva olvashatjuk.

Tizenötezren látogattak ki május 7-én szombaton a Dunai Regattára, ahol az evezős nyolcasok versenyén ? megelőzve a világklasszis angol egyetemi evezősöket ? a győri Széchenyi István Egyetem csapata győzedelmeskedett. A dobogó második fokára a Cambridge állhatott, a bronzérem pedig a Budapesti Corvinus Egyetemet illette. Az Antall József Tudásközpont rendezvényét amatőr sárkányhajósok összecsapása is színesítette: a versenyt a Testnevelési Egyetem nyerte a Parlament előtti Duna-szakaszon.

Negyedik alkalommal is nagy sikert aratott a Dunai Regatta, az év sportfesztiválja! Az Antall József Tudásközpont rendezvényére tizenötezer érdeklődő látogatott ki, hogy a budapesti Műegyetem rakpartról izgulja végig a profi egyetemi evezős és az amatőr sárkányhajós versenyeket. Az evezős nyolcasok összecsapása ? szivárvány kíséretében ? végül a Széchenyi István Egyetem győzelmével zárult, a sárkányhajósoknál pedig a Testnevelési Egyetem csapata állt a dobogó tetejére.

Az egész napos ingyenes fesztiválon emellett többek között strandröplabda, streetball, freestyle foci, lábtollas, mászófal, jóga és zumba várta a sportolni vágyókat, akiknek a változatos időjárás sem szegte kedvét. A Lords of Gravity akrobatikus kosárlabdacsapat és cheerleader együttesek látványos dobásai és ugrásai a sötét esőfelhőket is elűzték. A zenerajongóknak is kedveztek a szervezők: a Magashegyi Underground és a Kelemen Kabátban koncertjétől volt hangos a Műegyetem rakpart.

? Évről évre egyre népszerűbb, és így egyre nagyobb méreteket ölt a rendezvény, amellyel továbbra is az egyetemi összetartozást szeretnénk erősíteni, a fiatalokat sportolásra buzdítani és a Duna adta lehetőségeket bemutatni ? kezdte Ricsovics Ágnes, a Dunai Regatta projektvezetője. Hozzátette, hogy az utóbbi két évben már külföldi egyetemek világklasszis csapatai is megmérettettek a profi evezős nyolcasok versenyén ? idén az angol Oxford és Cambridge fogadta el a szervezők meghívását. ? Mindezt a Dunai Regatta pozitív külföldi visszhangjának is köszönhetjük! ? árulta el Ricsovics Ágnes.

Iain Lindsay-t, az Egyesült Királyság magyarországi nagykövetét szülőföldjére, a skót nyárra emlékeztette az időjárás. A negyedik Dunai Regatta megnyitóján örömét fejezte ki a lelkes egyetemista szurkolók láttán, és sok szerencsét kívánt minden versenyzőnek. A nagykövet mellett Szalay-Bobrovniczky Alexandra humán területekért felelős főpolgármester-helyettes és Dr. Kiss Ádám, a Magyar Egyetemi ? Főiskolai Sportszövetség elnöke is köszöntötte a résztvevőket. A versenyeket idén is (mint tavaly április 25-én) Gundel Takács Gábor közvetítette és közelebb hozta a rakparton szurkoló tömeghez.

Szóljon hozzá!