ZETApress

hírportál

A kezdő ütés

Megalakult a Profi Golf Sportági Szövetség. ? Profi golfot építünk profiknak. Ez a mottónk, ami egyben kötelezettségvállalás is ? fogalmazott Nagy Csaba, a Profi Golf Sportági Szövetség elnöke a szervezet bírósági bejegyzését követő első sajtótájékoztatón délelőtt a Perényi úti Academy Golf Clubban.

? Az amatőr és a profi sport szervezeti szintű szétválasztásának az a célja, hogy sportolókat juttasson ki az olimpiára ? mondta a szövetség elnöke. Nagy Csaba úgy fogalmazott: örömteli érzés, hogy a szövetség bemutatkozó sajtótájékoztatóján megjelent profi golfozók között talán olyan is van, aki részt vesz majd a Tokióban megrendezendő ötkarikás játékokon.

A versenyzők ? Eiring Kristóf, Hahn Roland, Lugosi Balázs, Lugosi Tamás, Palanszki Benjamin és Petkovics Bálint ? személyes bemutatkozását követően Makszin Áron, a szövetség főtitkára elmondta, hogy a magyar profi golfozók már idén olyan rangos versenysorozatokon fogják képviselni hazánkat, mint a Challenge Tour és a Czech Tour. Kiemelt egy hazai szervezésű sorozatot is, amelynek első pénzdíjas versenyét, az MMBF Hungarian Pro Tour-t május 9-én hétfőn rendezik meg a Pannónia Golf Clubban.

A megjelentek tapssal fogadták a fiatal sportolók legfrissebb eredményeit: a Czech PGA Tour első fordulójában Lugosi Tamás 8., Palanszki Benjámin 18. és Petkovics Bálint 27. lett, Hahn Roland és Eiring Kristóf pedig ugyancsak a rangsor első felében végzett. Az összeszokott profi golfcsapat önbizalommal és hittel tekint a jövőbe, felkészítőik és a Profi Golf Sportági Szövetség maximális támogatását élvezve fognak ütőt annak érdekében, hogy népszerűsítsék ezt a csodálatos sportot és feljussanak a világ élvonalába.

Szóljon hozzá!