ZETApress

hírportál

Motorral a borok útján

Idén először rajtol el a Motoros Borok Útja Rallye. Az autós Magyar Borok Útja Rallye hagyományaira és két évtizedes szakmai tapasztalataira alapozva kerül megrendezésre az I. Motoros Borok Útja Rallye ? tudtuk meg a ma déli sajtótájékoztatón a Duna parti Pesti Vigadó Éttermében. Fotóink Lantai József felvételei.

A tervek szerint nagyságrendileg félszáznál több motorból álló mezőny az első nyári hétvégén, június 3-5-én a Mátrai- és az Egri-borvidéket látogatja meg saját, valamint a Vespa által ? a gyár fennállásának 70. évfordulója alkalmából ? felajánlott jubileumi kiadású motorokkal. A baráti és üzleti kapcsolatépítésre is kiváló lehetőséget biztosító motoros élménytúrán az üzletemberek, sportolók, celebek között.

Várhatóan a rajtrácson köszönthetjük Kis Viktória motorversenyzőt, Semmi-Kis Tünde Miss World Hungary 2005 szépségkirálynőt és kaszkadőrt, Harsányi Levente műsorvezetőt és Albert Flórián egykori válogatott focistát ? akik ma is eljöttek ?, valamint Polyák Lilla énekes-színművésznőt, Árpa Attila producert és Hajas László mesterfodrászt. A motoros rallye a borkedvelő üzletemberek egy új szegmensének, a motorozás szerelmeseinek nyújt lehetőséget arra, hogy exkluzív körülmények között ismerjék meg Magyarország szebbnél-szebb tájait.

Az idén először elrajtoló motoros élménytúra célja, hogy a Magyar Borok Útja Rallye-n megszokott élményekkel és prémium színvonalon, de kimondottan a motoros társadalom igényeinek megfelelő formában és tartalommal megtöltve három nap izgalmas versengést, vidám vetélkedőket, a kötelezően teljesítendő napi versenytáv teljesítését követően oldott hangulatban, egy-egy pohár kitűnő bor mellett zajló üzleti-baráti beszélgetéseket kínáljon az induló versenyzők számára.

A hazai borvidékek, borászatok, a legkiemelkedőbb borok mellett a szervezők ezúttal is nagy hangsúlyt fektetnek a tudatos, felelősségteljes és biztonságos közlekedésre. ? Két nap alatt körülbelül tíz borászatot tervezünk bemutatni. Pénteken a Mátrai-, szombaton az Egri-borvidéken motorozunk, a vasárnapot pedig kötetlen, szabad programmal töltjük. Az első Motoros Rallye-ra több meglepetéssel is készülünk. Örömmel számolhatunk be arról, hogy a hetvenéves jubileumát ünneplő ikonikus olasz Vespa motorgyár 50 motort ajánl fel versenyzésre, mellyel azok a szerencsések indulhatnak, akik időben regisztrálnak az I. Motoros Borok Útja Rallye-ra ? mondta Megay Róbert Péter, a Szervezőbizottság elnöke.

Knezsik István, az Autó-motoros Nagykoalíció elnöke, a Szervezőbizottság tagja felhívta a figyelmet, hogy idén már 20 motoros vesztette életét az utakon. Ezért a rendezvényt annak az üzenetnek a szellemében tartják meg, hogy aki reggel elindul, az este egészségben térjen haza a családjához. Komáromi Endre, a rallye biztonsági főnöke kiemelte: két keréken nem olyan stabil közlekedni, mint négyen, s mivel így nagyobb a biztonsági kockázat, ezért az autós Magyar Borok Útja Rallye-tól eltérően itt most nemcsak a gépjárművezető, hanem az utas sem fogyaszthat alkoholt. Nagyon szigorú szondázás lesz a verseny során, amelyen nem a gyorsaságra helyezik a hangsúlyt, a borok kóstolására csak délutánonként a galyatetői szálláson kerülhet sor.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=Od72MLKgKfw[/youtube]

? Nagyon örülök, hogy idén az autós mellett megrendezik a Motoros Borok Útja Rallye-t is. Tavaly előtt a menedzseremmel, Kelemenné Szilágyi Noémivel indultunk a XIX. Magyar Borok Útja Rallye-n, ahol rögtön sikerült is a Legjobb Női Párosnak járó kupát elhoznunk. Jómagam nem szoktam utcán motorozni, mert veszélyesnek tartom, de itt nem is a gyorsaságról szól a dolog. Gondosan megtervezett útvonalon, ellenőrzött körülmények között, motoros rendőrök és motoros mentős kíséretében fogjuk teljesíteni a távot és az ügyességi feladatokat ? mondta Kis Wicca Viktória, a H-Moto Team gyorsasági motorversenyzője.

Az I. Motoros Borok Útja Rallye fővédnökei dr. Pintér Sándor belügy- és dr. Fazekas Sándor földművelésügyi miniszterek lesznek. A verseny június 3-án pénteken reggel 8 órakor rajtol a kőbányai Kincsem Parkból. A versenyzők két nap alatt mintegy 400 kilométert tesznek meg. Az érdeklődők, szurkolók pénteken Gyöngyös, szombaton az Eger belvárosában találkozhatnak a motoros felvonulással. A befutóra és az ünnepélyes eredményhirdetésre szombat délután kerül sor Galyatetőn.

Szóljon hozzá!