ZETApress

hírportál

Májusban is válasszunk!

Kőbányai SportágválasztóHétvégén indul Délalföldön a Nagy Sportágválasztó tavaszi eseménysorozata, a XVIII. Budapesti Nagy Sportágválasztó pedig május 27-28-án péntek-szombaton Kőbányán lesz a Maglódi út 12/A-beli Merkapt Sportközpontban. A belépés ingyenes! ? tudatta Dr. Kiss Gergely sajtószóvivő és Varró Barbara projektvezető.

Csúcsdöntés várható a Nagy Sportágválasztón! A május 27-28-án megrendezésre kerülő XVIII. Budapesti Nagy Sportágválasztón minden eddiginél nagyobb sportági megjelenés képviselteti magát, várhatóan minden eddig rekordot megdöntve 110 sportág próbál kedvet csinálni a sportoláshoz és segíteni a sportágválasztást a 20-22 ezer látogatónak. A Nagy Sportágválasztó rendezvények sajátossága, hogy a gyakorlatban igyekszik kedvet csinálni a sportoláshoz, a megjelenő sportágak díjmentes kipróbálásának lehetőségével. A megjelenő sportágakat minden esetben sportszakemberek, edzők képviselik hitelesen bemutatva az adott mozgásforma lényegét és információt adva az adott sportág gyakorlásának lehetőségeiről, feltételeiről.

A Magyar Olimpiai Bizottság és a Magyar Paralimpiai Bizottság helyszínein biztos szűkség lesz a dedikáló kártyákra, hiszen a kilátogatók találkozhatnak olimpiai bajnokainkkal, Európa és világbajnok sportolókkal. A XVIII. Nagy Sportágválasztó rendezvényen lehetőség lesz a fogyatékkal élők sportolási lehetőségeinek bemutatására, integráltan az épek sportjaival. A Budapesti Nagy Sportágválasztón a látogatók újabb 10 pontot gyűjthetnek a Magyar Olimpiai Bizottság 5próba Rióba! Mini5próba eseménysorozatával, hogy esélyük legyen megnyerni a program fődíját, egy kétszemélyes riói utazást. A Budapesti Nagy Sportágválasztó első, pénteki napja, kifejezetten az előre bejelentkezett oktatási intézmények számára fenntartott nap, míg szombaton a családoké a főszerep.

A pénteki, oktatási napon a szervezők keresik a Nagy Sportágválasztó Legsportosabb Iskoláját. A felhívás győztese a XVIII. Budapesti Nagy Sportágválasztó rendezvényre legtöbb gyermekkel érkező intézmény. Természetesen a díjazás sem marad el, hiszen a nyertes iskolát az esemény után kupával és oklevéllel jutalmazzák. A díjat személyesen Dr. Kiss Gergely háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó, a Nagy Sportágválasztó szóvivője adja át. Gyere el! Próbáld ki! Válassz! A fővárosi eseményen túl májusban két regionális helyszínen ? Hódmezővásárhelyen 7-én szombaton, Tatán 13-14-én péntek-szombaton ? lesz még Nagy Sportágválasztó rendezvény. További információk idekattintva olvashatók.

Szóljon hozzá!