ZETApress

hírportál

23 nap múlva rajtol a Bor Maraton!

Május 13-án pénteken 08:30-kor Soltvadkerten elrajtol az ország egyik legnagyobb szabadidősport és közösségi rendezvénysorozata, a II. Nemzeti Bor Maraton ? tudatta Görbe Roland projektvezető. Tíz napon át és 2057 km-en keresztül, 123 magyarországi település részvételével zajlanak majd az idei események.

A március 17-ei nyitó sajtótájékoztató óta a weboldalukon lehet regisztrálni a futó és kerékpáros résztvevőknek, ahol az érdeklődők a tíznapos eseménysorozat programjait is áttekinthetik, és további hasznos információkat is találnak. A Nemzeti Bor Maraton május 13-a és 22-e között országszerte mindennap más kiemelt helyszínen várja majd az érdeklődőket változatos programokkal: a helyi bortermelők és kézművesek kirakodóvásárral, borkóstolókkal készülnek, miközben kulturális és szabadidős programok, koncertek teszik teljessé a szórakozást.

A Nemzeti Bor Maraton keretein belül az idei évben is lehetőség van a hivatalos szakaszok mellett a településeken áthaladó, illetve a kiemelt rendezvényhelyszínek futóversenyein a részvételre. Ezekben a futásokban a részvétel ingyenes, viszont regisztrációhoz kötött. Regisztrálni idekattintva lehet! Kiemelt helyszínek:

13-a péntek ? Rajt: Villány, Rendezvénytér
14-e szombat ? Szekszárd, Szent István tér
15-e Pünkösd vasárnap ? Budapest, Törley Gyűjtemény és Látogatóközpont
16-a Pünkösd hétfő ? Balatonfüred, Tagore sétány
17-e kedd ? Nagykanizsa, Erzsébet tér
18-a szerda ? Sopron, Várkerület
19-e csütörtök ? Tokaj, Kossuth tér
20-a péntek ? Eger, Dobó tér
21-e szombat ? Szeged, Dóm tér
22-e vasárnap ? Cél: Soltvadkert, Hősök tere

Többet a szavaknál-mozgalom

Dr. Szabó Tibor, Martonvásár polgármestere kihívást intéz a Nemzeti Bor Maratonban érintett további 122 település polgármesterei és alpolgármesterei felé, hogy tegyék meg ők is a településükre érkező, vagy arról induló futó, vagy kerékpáros szakaszt. Induljon ezzel olyan mozgalom, amely nem csak szavakban, hanem a leghatékonyabb módon, személyes példamutatással segíti az adott településen élőket a helyes döntés meghozatalában az egészséges életmód felé vezető úton.

Az ötlet alapja, hogy Martonvásár életében meghatározó az önkormányzat vezetői és a helyben lakók közötti közvetlen viszony. Ennek jegyében dr. Szabó Tibor polgármester nemcsak irodájában fogadja a városka lakóit, hanem házhoz is megy, jellemzően kerékpárral. Havonta, egy napon, egy adott időintervallumban egy-egy városrészt látogat meg kerékpáron, és helyben az utcán, vagy betérve az ott lakókhoz beszéli át velük a település problémáit, kéri ki véleményüket. Nem véletlen az sem, hogy Martonvásár polgármestere személyes facebook-oldalának borítóképe is kerékpáros, hiszen, ha teheti a városban és annak környékén, az Etyek-Budai borvidéken kerékpározik.

Szív futóbajnokai és a Nemzeti Bor Maraton!

Kéz a kézben séta a szívbeteg gyermekekért! Mosolygó, csillogó szemű félénk apróságok, kötéssel a mellkasukon, betegen a kórházi ágyban, felmentve a tornaóra alól. Szívbeteg gyermekek, akik igazi hősök! A hét minden napján megküzdenek a betegségükkel, bátran elviselik a kórházi élet hosszú és néha fájdalmas pillanatait ? ezek a szív legkisebb bajnokai!

Eljött végre újra a várva várt pillanat! A Szív futóbajnokai közösen a Nemzeti Bor Maraton futóival és szervezőivel, a BSI futónagyköveteivel egy nem mindennapi programot szerveznek az apró hősöknek! Az ország hat pontján, hat csodálatos helyszínen, a gyaloglás távokon fognak együtt sétálni a szívbeteg gyermekekkel. Minden gyermek kéz a kézben a sportolókkal és a futónagykövetekkel, együtt rajtol és ér célba, közösen teszik meg ezzel az első lépéseket a gyógyulás felé.

Egyúttal elindul egy Szív bajnokai zászló is útjára május 13-án a hivatalos rajttal, és körbejárja a teljes útvonal mind a 123 települését. Ezt a zászlót minden résztvevő sportoló, világbajnok, olimpikon a polgármesterek és közéleti emberek ellátják aláírásukkal. Ezt a zászlót a rendezvény befejezését követően a szervezők árverésre bocsájtják és a befolyt összeget a szívbeteg gyerekek javára ajánlják fel. A Nemzeti Bor Maraton szervezői, emellett több érdekes programmal is várják a szívbeteg gyerekeket és családjaikat! A szívbeteg gyerekek idekattintva jelentkezhetnek. A Nemzeti Bor Maraton helyszínei, ahol a jótékonysági akcióhoz bárki csatlakozhat:

14-e szombat ? Szekszárd, Szent István tér
15-e Pünkösd vasárnap ? Budapest, Törley Gyűjtemény és Látogatóközpont
16-a Pünkösd hétfő ? Balatonfüred, Tagore sétány
18-a szerda ? Sopron, Várkerület
20-a péntek ? Eger, Dobó -tér
21-e szombat ? Szeged, Dóm-tér

Szóljon hozzá!