ZETApress

hírportál

Mészáros elnök maradt

Mészáros János elnökTovábbra is Mészáros János a karateelnök. A Magyar Karate Szakszövetség tisztújító közgyűlése délelőtt öt évre megválasztotta a szervezet új vezetését. Az MKSZ elnöke Dr. Mészáros János maradt, akit egyhangúlag erősítettek meg tisztségében. Fotónk Szalmás Péter / MOB felvétele.

A régi-új elnök a magyar karate legsikeresebb öt évének nevezte a lezárult ciklust, a jövővel kapcsolatban pedig a sikerek okán megnövekedett felelősséget emelte ki. A 15 fős elnökség minimálisan változott: a testületbe Falusi Márton, Molnár Tamás és Schvarcz Péter személyében három új tag került be. Dr. Mészáros János ? a nem olimpiai sportágak szövetségeinek vezetőjeként egyben a MOB alelnöke ? szerint a választás azt jelezte, hogy a tagság elégedett az MKSZ vezetésének az elmúlt öt évben végzett munkájával, ugyanis az elnökség túlnyomó része változatlan maradt, és minden megválasztott jelentős szavazattöbbséget kapott.

? A korábbiakkal ellentétben ma már rendre éremmel térünk haza a különböző világversenyekről ? sorolta a sikereket Dr. Mészáros János. ? Különösen eredményes volt a Budapesten rendezett felnőtt Európa-bajnokság, amely a nemzetközi visszajelzések szerint az elmúlt egy-két évtized legjobb Eb-je volt, a hazai versenyzők pedig öt érmet szereztek rajta. Még ezt is felülmúlta a 2014-es korosztályos kontinensbajnokság, amelyen a magyarok közül tizenegyen dobogóra állhattak. Ráadásul már nemcsak küzdelemben, hanem formagyakorlatban is jeleskedtünk. Eredményeinknek köszönhetően kijelenthető, hogy már odafigyelnek a magyar versenyzőkre ? mondta a sportvezető.

? Az MKSZ hazai elismertségét jelzi, hogy a karate a nem olimpiai sportágak közül elsőként került be a felzárkóztatási programba, és 2016-tól részt veszünk A Sport Legyen a Tiéd! rendezvénysorozatban is. A célok között szerepel az iskolai oktatásba való bekerülés is. Idén először ott leszünk a Gymnasiadén, és folyamatosan pályázunk újabb világversenyek megrendezésére. Ugyancsak fejlődtek a legfontosabb állami és egyéb partnereinkkel kialakított kapcsolataink, és az sem elhanyagolható, hogy az elmúlt öt esztendő során egyenletesen fejlődött a szövetség anyagi helyzete is ? tette hozzá.

Nagy előrelépés történt a karate itthoni elismerésében is. Dr. Mészáros János hangsúlyozta, hogy a Karate Világszövetség (WKF) és a hazai szövetség is azon dolgozik, hogy a sportág ? a tokiói szervezők javaslatának megfelelően ? bekerüljön a 2020-as olimpia programjába. A végső döntést a Nemzetközi Olimpiai Bizottság hozza meg idén augusztusban. ? A fejlődés, amit elértünk, megnövekedett felelősséggel jár. Mindenki, aki szerepet vállal az elnökségben, ezt is vállalnia kell, beleértve akár az olimpiai sportággá válást, akár azt, hogy a karate társadalmi elismertségét tovább növeljük, és még többen karatézzanak ? mondta a régi-új elnök.

Szóljon hozzá!