ZETApress

hírportál

Telekom a főtámogató

Cristopher Mattheisen és Seszták MiklósA 17. FINA Világbajnokság Szervező Bizottsága és a Magyar Telekom szándéknyilatkozatot írt ma alá egy két évre szóló szponzori szerződés megkötésére. A létrejövő megállapodás értelmében a Magyar Telekom a 2017-ben Budapesten és Balatonfüreden megrendezendő 17. FINA Világbajnokság és Masters Világbajnokság nemzeti főtámogatója lesz.

A Telekom a szándéknyilatkozat aláírásával a magyar úszósport iránti elkötelezettségét kívánja elmélyíteni. A vállalat immár közel negyedszázada a magyar sport egyik legnagyobb támogatója, ez idő alatt számos sikeres úszó- és vízilabda-esemény szervező bizottságának volt a partnere, így többek között a 2006-os, 2010-es, és 2012-es úszó kontinensversenyeknek. A ma bejelentett megállapodás illeszkedik a Telekom általános sportszponzorációs stratégiájához: az ország vezető telekommunikációs szolgáltatójaként a cég a hazai sportélet legnépszerűbb és legsikeresebb szereplőinek munkáját segíti.

? 2017-ben Budapest lesz a világ sportfővárosa, a jövő évi rendezvény minden idők egyik legnagyobb és leglátványosabb vizes világbajnoksága lesz. A szervezőbizottság elnökeként az előkészítéssel járó feladatok teljesítését minden magyar sikerének tartom. Szeretném, ha a közönség, a nemzet a sajátjának érezné a sporteseményt, melynek eredményes lebonyolítása Budapest 2024-es olimpiai pályázata szempontjából is rendkívül fontos. A Telekom vállalása az első nemzeti főtámogatóként azért is kiemelkedő jelentőségű, mert élenjáró infokommunikációs cégként a világ minden pontjára elviszi Magyarország és fővárosa jó hírét. 2017-ben sok milliárd ember értesül sportolóink sikereiről, ismeri meg mérnökeink, kivitelezőink alkotásait, a modern magyar sportlétesítményeket ? mondta dr. Seszták Miklós kormánybiztos, a 17. FINA Világbajnokság Szervező Bizottságának elnöke.

? A Telekom elkötelezett amellett, hogy a szokványos támogatáson túl a maga eszközeivel is segítse minden idők legnagyobb hazai sporteseményének az előkészítését és lebonyolítását, egy olyan különleges eseményét, amely valójában hat világbajnokságot egyesít, azokhoz kapcsolódóan pedig a Masters Világbajnokságot, mindezt alig egy hónap leforgása alatt. Reméljük, hogy nemzeti főtámogatóként mi is hozzá tudunk járulni e kiemelkedő nemzeti sportesemény magas színvonalú, sikeres megrendezéséhez! ? bizakodott Christopher Mattheisen, a Magyar Telekom vezérigazgatója, aki tegnap reggel 9 órakor a 31. Vivicittá Félmaratont indította a Margitszigeten.

Szóljon hozzá!