ZETApress

hírportál

Több tízezren a Vivicittán

Miniszteri indítóA 21 km-es Telekom Félmaratont Dr. Simicskó István honvédelmi miniszter, Szalay-Bobrovniczky Alexandra főpolgármester-helyettes és Christopher Mattheisen, a Magyar Telekom vezérigazgatója indította el 9 órakor a margitszigeti Víztoronynál, de egyikük sem állt be a sok ezer ? köztük több száz telekomos ? futó közé.

Mint kérdésemre elmondták, a vezérigazgató úr a derekát fájlalta, a miniszter úr a combját rántotta meg és a májusi 5. dan vizsgája előtt nem akart nagyobb bajt, a főpolgármester-helyettes asszony pedig az önkormányzati választási ciklus végéig, 2019 közepéig fontolgatja a rajthoz állást.

Csere Gáspár pályacsúccsal győzött a félmaratoni távon vasárnap a budapesti 31. Telekom Vivicittá Városvédő Futáson, amelynek kétnapos eseményeire ? rekordot jelentő ? harmincezer-negyvenöten neveztek. A BEAC atlétája, a táv magyar bajnoka, aki tavaly Berlinben teljesítette az olimpiai szintet maratonfutásban, a szervező Budapest Sportiroda (BSI) beszámolója szerint három perc előnnyel, 1:07.32 órás idővel érkezett célba. Csere öt év szünet után nyerte meg ismét ezt a versenyt. A nőknél, tavalyi sikerét megismételve, Merényi Tímea Krisztina (Bp. Honvéd SE) győzött. A 45 éves atlétanő elmaradt ugyan múlt évi 1:20:32-es idejétől, de így is egy perc előnnyel végzett az élen Bíróné Molnár Valéria (BEAC) előtt.

A klasszikus 10 kilométeres Telekom Vivicittá Városvédő Futást Sántha Tamás, a Magyar Telekom Márka szponzoráció és rendezvénymenedzsment osztályvezetője indította el. A férfiaknál szoros verseny alakult ki az élen, végül 22 mp előnnyel Burucs Ferenc szakította át elsőként a célszalagot. A nőknél a Vivicitták legeredményesebb atlétája, a riói olimpiára készülő maratonista, Staicu Simona már nyolcadszor diadalmaskodott.

Eredmények, 21 km, férfiak: 1. Csere Gáspár (BEAC) 1:07:32, 2. Bogos Tamás (ARAK) 1:10:33, 3. Halász Ádám (PSN Zrt.) 1:12:23, nők: 1. Merényi Tímea (Bp. Honvéd SE) 1:23:11, 2. Bíróné Molnár Valéria (BEAC) 1:24:10, 3. Ferenc Katalin (BEAC) 1:24:53. 10 km, férfiak: 1. Burucs Ferenc (ELTE ADSK) 32:59, 2. Deli Gergely (Sashegyi Gepárdok) 33:21, 3. Oláh Tamás (MAC) 34:04, nők: 1. Staicu Simona (Dunakeszi VSE) 36:41, 2. Weiler Virág (KSI SE) 37:09, 3. Csomor Erika (FTC Triatlon) 37:36. A Vivicittá-sorozat keretében a jövő héten Pécsett és Kecskeméten is megrendezik a Városvédő Futást.

Szóljon hozzá!