ZETApress

hírportál

Margitszigeti futóhétvége

Érmek a 31. VivicittánMa délelőtt 11 órakor a Telekom Vivicittá 3 fős 3×2 km-es váltójával kezdődött a 31. Telekom Vivicittá Városvédő Futás a Margitszigeten. A Budapesti Sportiroda (BSI) által szervezett verseny mottója: Együtt többre vagyunk képesek! Minden idők legtöbb nevezése az április 16-17-ei hétvégén!

A verseny fővédnöke: Tarlós István főpolgármester, védnökei: Balog Zoltán emberi erőforrások, Varga Mihály nemzetgazdasági és dr. Simicskó István honvédelmi miniszter; Dr. Láng Zsolt II. kerületi polgármester. 12:15-kor, 12:45-kor, 14 órakor és 14:30-kor a Telekom Minicittá 2,5 km-es I-II-III-IV. futamára került sor, közben a 2,5 km-es gyaloglók is rajthoz álltak 12:55-kor. 15:15 SUHANJ! Fogyatékkal Élők 750 méteres futama kezdődött, míg 15:30-kor a 750 méteres családi futás zárta a szombati futóprogramot. A Telekom Családi Futást Novák Katalin, az EMMI család- és ifjúságügyért felelős államtitkára ? egyben a Telekom Vivicittá Családi Futás fővédnöke ? és Németh Mihály, a T-System vezérigazgató-helyettese indították.

Érdekességek, hírességek

Sok ismert arc is felbukkant a mezőnyben. Összefutottunk Till Attilával és a premierjére váró Tiszta szívvel című filmjében szereplő Fenyvesi Zoltánnal, sőt a SUHANJ! 200 fős társaságában találtuk Zányi Tamást, a Saul fia Oscar-díjas hangmérnökét. Holnap találkozhatunk Kasza Tiborral, aki 10 km teljesítésére jelentkezik. Lévay Viktória, a Játékszín színésznője életében először fut félmaratont, Magyar Bálint, a Madách Színház musicalszínésze viszont már 8. félmaratonjára készül.

A színművészek körében rendkívül népszerű a verseny, idén Nagy Ervin és Szabó Győző a Gézengúz Alapítvány színeiben rajtol, Csórics Balázs, a Barátok közt sztárja pedig az Őrzők Alapítvány nagyköveteként nevezett a 7 km-es távra. Dr. Zacher Gábor toxikológus évek óta nyomja a 7 km-es Telekom Midicittát. Ennél is nagyobb dobásra készül Sass Dániel, A konyhafőnök döntőse, aki a 21 km-es távot szeretné maga mögött hagyni. Fehér Balázs, a The Carbonfools énekese a 10 km-t választotta. Számos médium ismert arca teszi még tiszteletét a várost éltető sporteseményen, többek közt Bombera Krisztina, Kandász Andrea, Barabás Éva és Vigh András.

Ismert sportemberek, mint Lubics Szilvia Spartathlon győztes, Kovács Kokó István olimpiai bajnok ökölvívó és Pető Tibor egykori kétszeres világbajnok evezős félmaratonon szeretne babért aratni, Hrutka János egykori 24-szeres válogatott labdarúgó pedig a félmaraton mellett a Minicittá 2,5 km-es távján is elindult. 750 métert futott Balogh Gábor Európa- és világbajnok öttusázó, olimpiai ezüstérmes, a Magyar Diákolimpiai Szövetség elnöke. Földházi Zsófia Európa-bajnok öttusázó sem marad távol holnap a sportrendezvénytől, s a 7 km-es távot futja 12:30-tól Gergely István kétszeres olimpiai bajnok vízilabdakapus is.

Mihályi Rékát és Magyar Bálintot, a Group’n’Swing énekeseit is érdemes figyelni, ők is a Gézengúzok kedvéért jönnek. Réka délben a színpadon előadta az alapítvány számára írt dalt is, utána pedig együtt gyalogolt a csapattal a 2,5 km-es távon. Körülbelül ötvenen, köztük Réka, Drávucz Rita, Valkai Ágnes Európa- és világbajnok vízilabdázók Bombera Krisztával együtt sétáltak az egészséges sportolókkal (Lágymányosi Szpari kajakos csapat) és az érintett gyerekekkel, akik egymást segítve tették meg a távot. Utána a Gézengúz sátorban Für Anikó mesélt az elfáradt gyerekeknek.

Holnap 08:15-kor a Szent Márton Gyermekmentő Szolgálat új Gyermekrohamkocsijának átadása lesz a Nagyszínpadnál. Az új hatvanmillió forintos, világszínvonalú kocsi a Gyermekrohamkocsi futónagykövetei és a hazai lakosság 1%-os felajánlásainak köszönhetően készült el. A Telekom Félmaraton 21 km-es rajtját 9 órakor Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere, dr. Simicskó István honvédelmi miniszter, Szalay-Bobrovniczky Alexandra főpolgármester-helyettes és Christopher Mattheisen, a Magyar Telekom vezérigazgatója lövik el, a klasszikus 10 km-es Vivicittá rajtját Sántha Tamás, a Magyar Telekom Márka szponzoráció és rendezvénymenedzsment osztályvezetője lövi el a Víztorony közelében.

Szóljon hozzá!