ZETApress

hírportál

Megújult a Hungaroring aszfaltcsíkja

Hungaroringi aszfaltavatóJó úton haladunk afelé, hogy a Hungaroringet világviszonylatban is a legkorszerűbb versenypályák egyikévé tegyük ? mondta beszédében Seszták Miklós a Hungaroring mai aszfaltavató ünnepségén Mogyoródon, ahol Gyulay Zsolt elnök-vezérigazgatóval közösen avatta fel a teljes hosszában újraaszfaltozott mogyoródi pályát.

A nemzeti fejlesztési miniszter az eseményen bejelentette, hogy a kormány döntésével összhangban Magyarországnak sikerült megállapodnia a Formula?1 jogtulajdonosával a Magyar Nagydíj rendezési jogának meghosszabbításról ? tudatta az NFM Kommunikációs Főosztály. A beruházás mindannyiunk közös sikere ? szögezte le Seszták Miklós. Az állami tulajdonú Hungaroring Zrt. saját nyereségéből fedezte az aszfaltcsík 4 centiméteres kopórétegének megújítását. A tervek szerint következő lépésben a betoncsík környezete is újjászületik.

A nemzeti fejlesztési miniszter az eseményen bejelentette, hogy Magyarország a Formula?1 jogtulajdonosaival létrejött megállapodás szerint 2026-ig meghosszabbította a Magyar Nagydíj rendezési jogait. A megegyezéssel egy három évtizedes, mindkét fél számára hasznos közös munka folytatódik. Büszkék lehetünk arra, hogy Magyarország a világ államai közül a leghosszabb megszakítatlan együttműködést tartja fenn a Formula?1 világával. A Formula?1-es hétvégének kiemelt szerepe van a nemzetgazdaság szempontjából, hiszen több mint 17 milliárd forinttal növeli a hazai GDP-t. A magyar kormány elkötelezettsége a világ egyik legnagyobb presztízsű sportága iránt nem kérdéses. A Magyar Nagydíj mára nemzeti önbecsülésünk része lett ? hangsúlyozta a miniszter.

Szóljon hozzá!