ZETApress

hírportál

Debrecenből Milánóba

A Debreceni Labdarúgó Akadémia képviseli Magyarországot a Foci a barátságért-programban. Bódi Ádám válogatott labdarúgó támogatásával valósul meg Magyarországon a Gazprom nemzetközi társadalmi programja ? tudatta Tölgyi Kriszta sajtóreferens.

A Debreceni Labdarúgó Akadémia kapott meghívást idén a Foci a barátságért-programba, amelynek célja az ifjúsági futball fejlesztése, egészséges életmódra ösztönzés, de emellett motiválja a gyerekeket egymás tiszteletére is, a pályán és pályán kívül egyaránt. A programot immár negyedik alkalommal hirdeti meg a Gazprom, az UEFA Bajnokok Ligájának hivatalos partnere, Franz Beckenbauer fővédnökségével, ezúttal már 32 országban. Az országok ifjú bajnokai, összesen közel 300 gyermek és edzőik idén is együtt izgulhatják majd végig élőben az UEFA Bajnokok Ligájának döntő mérkőzését.

Negyedik éve hirdeti meg társadalmi programját a Gazprom. A Foci a barátságért-program célja, hogy a különböző országok gyermekeit barátságra, toleranciára nevelje és a labdarúgáson keresztül terjessze az egyenlőség, becsület és az egészséges életvitel, a sportszerűség, béke, a győzelem és az elkötelezettség szellemiségét. A projekt csúcspontja a IV. Nemzetközi Gyermekfórum lesz, amely keretében a résztvevő országok csapatai három napot töltenek együtt és utcai focibajnokságot is játszanak egymással. A Fórum után a résztvevő gyermek labdarúgók együtt tekintik meg az UEFA Bajnokok Ligája döntőjét, a milánói San Siro Stadionban.

A program nemzetközi nagykövete Francz Beckenbauer, s Magyarországról is neves futballjátékosok biztosították már támogatásukról a kezdeményezést. 2013-ban Buzánszky Jenő, 2014-ben Mészöly Géza, 2015-ben Dzsudzsák Balázs vállalta a helyi nagykövet tisztségét, idén pedig válogatott labdarúgónk, Bódi Ádám állt a kezdeményezés mellé. ? Hatalmas élményt és megtiszteltetést jelent 14 évesen egy ilyen nagyszabású programban képviselni az országot, nagyon szorítok a debreceni fiúknak, hogy jól teljesítsenek a milánói rendezvényeken és minden percét élvezzék a kint tartózkodásnak. Úgy gondolom, hogy ez az élmény erős motivációt jelenthet a most és a program korábbi éveiben résztvevő fiatal labdarúgók számára arra, hogy az EB-ben hosszú idő óta újra résztvevő magyar csapat nyomdokaiba léphessenek ? mondta Bódi Ádám válogatott labdarúgónk, a DVSC középpályás játékosa.

Magyarországot a Debreceni Labdarúgó Akadémia képviseli. A 2015-ös szezonban a Debreceni Labdarúgó Akadémia U14-es csapata végzett első helyen a Magyar Labdarúgó Szövetség korosztályos bajnokságában, ezért az Akadémia képviseli országunkat a programban és a 32 ország részvételével zajló tornán. ? Számunkra az akadémián nagyon fontos, hogy ne csak profi sportolókat képezzünk, de a játékosok nevelésével is foglalkozzunk. Amellett, hogy egyedülálló lehetőséget biztosít a gyermekeinknek élmény- és szakmai tapasztalatok gyűjtésére, a Foci a barátságért program értékrendje is segít minket ebben a munkában ? mondta Herczeg András, a Debreceni Labdarúgó Akadémia szakmai igazgatója. ? Debreceniként személyes kötődésünk is van a Bajnokok Ligájához, hiszen a 2009/10-es szezonban a DVSC is bekerült a csoportkörökbe, Anglia, Franciaország és Olaszország klubjai, a Liverpool, Fiorentina és Lyon csapatai ellen játszva mérkőzéseket. A Gazprom programjában ezek az országok is részt vesznek, s bízom benne, hogy az utánpótlásunk sokat fog profitálni a milánói mérkőzésekből is ? tette hozzá.

A Foci a barátságért-program részeként, immár hagyományosan, az UEFA Bajnokok Ligája döntőjével párhuzamosan rendezik meg a Nemzetközi Utcai Foci Bajnokságot és a harmadik Nemzetközi Foci a Barátságért-gyerekfórumot. Mindkét rendezvényt Milánóban tartják, május 26-28-a között. A foci bajnokságon a magyar gyerekek Algéria, Argentína, Ausztria, Azerbajdzsán, Belgium, Brazília, Bulgária, Csehország, az Egyesült Királyság, Fehéroroszország, Franciaország, Hollandia, Horvátország, Japán, Kazahsztán, Kirgizisztán, Kína, Lengyelország, Németország, Olaszország, Oroszország, Örményország, Spanyolország, Svájc, Szerbia, Szíria, Szlovákia, Szlovénia, Törökország, Ukrajna és Vietnam tehetséges ifjú labdarúgóival találkozhatnak. A program magyarországi médiapartnere a Képes Sport, a Metropol, a Nemzeti Sport Online és a Sport TV, szakmai támogatója az MLSZ Grassroots programja.

A Nemzetközi Foci a Barátságért-gyerekfórum része a Gazprom a Gyermekekért-programnak, amelynek célja az ifjúsági labdarúgás színvonalának fejlesztése, a tolerancia és barátság népszerűsítése a különböző országokból származó gyerekek között. A programban résztvevők olyan fő értékeket támogatnak és népszerűsítenek, mint a barátság, egyenlőség, sportszerűség, egészség, béke, elkötelezettség, győzelem és tradíciók. A program nemzetközi nagykövete a világhíres futballsztár, Franz Beckenbauer.

A program fő eseménye a Nemzetközi Foci a Barátságért-gyerekfórum, amely 12-14 éves gyermek labdarúgókat hoz össze a legjobb ifjúsági labdarúgó klubokból. A program alapértékeit az első Fórum 8 országból érkező résztvevői fektették le. Az eseményre 2013. május 25-én került sor Londonban. A második Fórumon már 16 ország képviselői találkoztak Lisszabonban, 2014. május 23-25-e között. A Foci a Barátságért-gyerekfórum ideje alatt a fiatal labdarúgóknak lehetőségük van arra, hogy más országból származó játékostársaikkal, valamint híres sportolókkal és művészekkel is találkozzanak. A Fórum után az esemény résztvevői a hagyományoknak megfelelően együtt tekintik meg élőben az UEFA Bajnokok Ligájának döntőjét.

A Gazprom egy világszintű energetikai vállalat, amelynek fő tevékenysége a földgáz feltárása, kitermelése, szállítása, tárolása, feldolgozása és értékesítése, a sűrített földgáz üzem- és fűtőanyagként való hasznosítása, valamint elektromos energia termelése. A Gazprom missziójának tekinti, hogy megbízható, hatékony és kiegyensúlyozott módon lássa el fogyasztóit földgázzal, illetve egyéb energiahordozókkal és származékaikkal. A vállalat vezető pozíciót tölt be az orosz energiaszektorban és az egyik legnagyobb oroszországi olajkitermelő.

A Gazprom rendelkezik a világ legnagyobb földgáz tartalékával. Részesedése a globális és az orosz földgáz tartalékok tekintetében 17%-ról 72%-ra nőtt, aminek megfelelően a vállalat által kitermelt gáz mértéke 13%-ról 73%-ra emelkedett. A cég jelenleg olyan nagy volumenű projektek megvalósításán dolgozik, amelyek újabb gázlelőhelyek feltárását célozzák meg a Yamal-félszigeten, az Északi-sark peremvidékén, Kelet-Szibériában és a Távol-Keleten, valamint egyéb külföldi szénhidrogénforrások kutatása és feldolgozása is folyamatban van.

Az aktív üzleti fejlesztések mellett a Gazprom nagy figyelmet fordít a társadalmi projektekre is. A vállalat számos sportszervezetet támogat, ahogy orosz és nemzetközi sporteseményeket is. A Gazprom az UEFA Bajnokok Ligájának hivatalos partnereként hozzájárul az UEFA Szuperkupához és egy egész sor világhíres focicsapatot támogat: a német Schalke 04-et, az angol Chelsea-t és a szerb Crvena Zvezdat. Gazprom állandó szponzora az FC Zenith-nek, a szentpétervári SKA és az Omszk régióbeli Avantgard jégkorong csapatoknak, a Zenith-Kazan röplabda klubnak és a Szentpétervári Tenisz Tornának. A vállalat minden évben társfinanszírozója ritmikus sportgimnasztika, röplabda, sakk, biatlon és egyéb sportversenyeknek. Saját működési területén a Gazprom rendszeresen szervez spartakiádokat felnőttek és gyerekek részére.

5 hozzászólás

  1. Nagyon örülök a Gazprom kezdeményezésének. Nem tudja, hogy a kézilabda bajnokok májusi döntőjében a győri lányok kivel fognak mérkőzni? Köszönettel: Sarolta

  2. Nagyon szeretem a debreceni focistákat és örülök az eredményeiknek. Kérdésem: a győri kézilabdásokról van-e hír? Kivel fognak megküzdeni a budapesti döntőbe jutásért? Köszönettel: Károly

  3. Ma délben a ferencvárosi Groupama Arénában sorsolták ki az EHF női bajnokcsapatok párosításait. Május 7-én szombaton a Győri ETO?Vardar mérkőzéssel kezdődnek az elődöntők a Papp László Budapest Arénában, majd ezt követi Bucuresti?Buducnost összecsapás. Másnap a döntőre kerül sor. Nagyon készülnek a magyar szervezők az eseményre, még egy csodás gálaműsorral is meg szeretnék lepni a nézőket, melyben a Győri Balett is komoly szerepet kap.

    A jegyek iránt óriási az érdeklődés, mert már az első napon elkelt a jegyek több mint fele és ebben is a drágább jegyek vannak túlnyomó többségben. Az összecsapásokra 38 országból (még a tengeren túlról is) érkeztek jegyrendelések. A Győri ETO jelenlévő képviselői igen nehéz mérkőzésre számítanak, de feltétlen győzelemre az első mérkőzésen, amely talán felér egy döntő erejével is.

  4. Kedves Főszerkesztő Úr! Nagyon szépen köszönöm az információt. HAJRÁ kézis lányok!!!

  5. A román CSM Bucuresti nyerte a női kézilabda Bajnokok Ligáját, miután a döntőben 25:25 (13:12, 22:22, 22:24) után hétméteresekkel 29:26-ra legyőzte a Győri Audi ETO KC-t. A 3. helyért Vardar Szkopje (macedón) ? Buducsnoszt Podgorica (montenegrói) 30:28 (14:16).