ZETApress

hírportál

Jégcsillagaink rivaldafényben

A jégszezon befejezéseként tegnaptól szombatig rendezik a SYMA Csarnokban a szinkronkorcsolya világbajnokságot, Budapesten már a második alkalommal. A különlegesen látványos sportág 26 csapatának versenyét megfejeli két, a magyar közönség szívének igen kedves ünnepség is, melyek során egykori és jelenlegi jégcsillagaink kerülnek a középpontba.

A pénteki verseny kezdete előtt fél 6-kor Kósa Lajos, a MOKSZ elnöke és Orendi Mihály a MOKSZ ügyvezető igazgatója tüntetik ki az elmúlt szezon kiválóságait, az Év sportolóit. A 2015/16 szezonban az év férfi short track sportolója: Liu Shaolin Sándor világbajnok, az év női short track sportolója: Jászapáti Petra, a lillehammeri ifjúsági olimpiai kétszeres ezüstérmese, az év férfi gyorskorcsolyázója: Nagy Konrád, Európa-bajnoki bronzérmes, egyetemi világbajnok, az év női műkorcsolyázója: Tóth Ivett, a debreceni junior világbajnokság 8. helyezettje. A magyar korcsolyasportért végzett tevékenységéért elismerésben részesül Szántó András, a SYMA Rendezvényszervező Kft. ügyvezető igazgatója.

A szombati verseny kezdete előtt fél 3-kor a múlt kiválóságai kerülnek reflektorfénybe. Életmű díjat vehet át az egykori világbajnoki bronz, Eb-ezüst és kétszeres bronzérmes, olimpiai 5. és 6. műkorcsolyázó Almássy Zsuzsi, az osztrák színekben olimpiai bajnok gyorskorcsolyázónő Hunyady Emese, a világbajnok, olimpiai ezüstérmes Regőczy Krisztina ? Sallay András jégtáncpár. A díjakat Kósa Lajos, MOKSZ elnöke és Dr. Szabó Tünde olimpiai ezüstérmes úszó, az EMMI sportért felelős államtitkára adják át.

1 hozzászólás

  1. SZÉP GESZTUS, hogy a korábbi NAGYJAINKRA emlékeznek, emlékezünk.