ZETApress

hírportál

A tao az új bunda

Bárány Balázs MSZPA magyar focit a bundázás egy új formája, a társasági adó és osztalékadó (tao) kedvezménnyel, a sportfejlesztési támogatással való visszaélés tartja el ? mondta Bárány Balázs délelőtt Budapesten. Az MSZP országos elnökségének tagja arról is beszélt, hogy a részben tao-támogatással épülő új stadionok nem hozzák, hanem viszik a pénzt!

E stadionok nem mások, mint egy korrupt és idejét múlt rendszer emlékművei! ? fogalmazott az ellenzéki politikus az épülő Hidegkuti Nándor Stadion előtti sajtótájékoztatóján, hozzátéve, ezt az árat kell megfizetnünk azért, hogy Orbán Viktor a VIP-páholyokban köpködhesse a szotyit az oligarcha haverjaival. Mint elmondta: a Fidesz-kormány a legvisszafogottabb becslések szerint is 80 milliárd forintot költött eddig stadionépítésekre, ehhez jön az új Puskás Ferenc Stadion megvalósításának 125 milliárd forintos költsége. Eközben az NB I látogatottsága meccsenként átlagosan alig haladja meg a kétezer nézőt ? jegyezte meg.

Ezzel szemben példaként említette, hogy március 13-án délután a Csepel ? Fradi II NB III-as mérkőzésre 11 ezren látogattak el egy olyan stadionba, amire egy fillért sem költöttek az utóbbi 25 évben. Vagyis kijelenthető, nem az új stadionok vonzzák a nézőket! Amikor pedig a kormány rájön majd, hogy az új stadionok fenntartása finanszírozhatatlan, megalkotja a tao kettőt, amiből a szellemstadionok működtetését is közpénzből lehet fedezni. Bárány Balázs kérdéseket is feltett Orbán Viktornak. Arra vár választ a miniszterelnöktől, hogy kívánnak-e tárgyalásokat folytatni a sportfinanszírozásról az ellenzékkel, a szakmai szervezetekkel, továbbá, hogyha valami az állami költségvetésből vesz el forrást, mint a tao, az miért nem minősül közpénznek?

Szóljon hozzá!