ZETApress

hírportál

Hat hét előny a Dagálynál

A Dagály Úszóaréna látványterveJó ütemben haladnak a 17. FINA Világbajnokság előkészítő munkálatai ? jelentette ki dr. Szabó Tünde, az EMMI sportért felelős államtitkára a 2017-es Úszó-, vízilabda-, műugró-, óriás toronyugró-, szinkronúszó- és nyílt-vízi világbajnokság Szervezőbizottságának tegnap megtartott ülését követően.

A bizottság elnöke Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter, aki a magyarországi vb-vel kapcsolatos összkormányzati feladatok koordinációját kormánybiztosként látja el, a testület társelnöke Gyárfás Tamás, a Magyar Úszószövetség elnöke, a nemzetközi szövetség (FINA) alelnöke. A közvetlen irányító testület tagja Pintér Sándor belügyminiszter, Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter, Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere, Tarlós István, Budapest főpolgármestere, Fürjes Balázs, az egyes kiemelt budapesti beruházásokért felelős kormánybiztos és Szántó Éva, a Magyar Úszószövetség főtitkára, a budapesti FINA-vb előkészítésére létrehozott Budapest 2017 Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója.

Az államtitkár elmondta: az építők hat héttel előbbre tartanak az időarányos tervhez képest, ennyivel korábban helyezték fel a tetőt a Dagály Úszóarénára, de a többi szervezési és megvalósítási munkálat is megfelelő ütemben folyik. A Semmelweis Egyetem már várja a jelentkezőket 600 fős egészségügyi csapatba, amely ez év végére áll fel. A stábban 200 önkéntes munkájára lesz szükség.

Dr. Szabó Tünde hangsúlyozta: a Budapesten és Balatonfüreden 2017. július 14-e és 30-a között megrendezendő vizes világbajnokság sikeres megrendezése rendkívül fontos, hiszen ez is befolyásolhatja a 2024-es budapesti olimpiai pályázat eredményességét. A Nemzetközi Olimpiai Bizottság szeptemberben, a limai közgyűlésén dönt az olimpiai pályázatokról, a NOB tagjainak többsége pedig részt vesz hazánkban a világbajnokságon. Így közvetlen tapasztalatokat szerezhetnek a sportlétesítményekről és a rendezésről. A világbajnokság sikeres lebonyolítása érdekében folyamatosan konzultálunk az operatív feladatokat irányító Gyárfás Tamással és Szántó Évával, s egyeztetünk a munkálatok alakulásáról a szervezőbizottság tagjaival ? tette hozzá az államtitkár.

2 hozzászólás

  1. Érdekes volt olvasni a Hat hét előny a Dagálynál címet viselő cikket. Érdekelne, hogy a stábban 200 önkéntes munkájára lesz-e szükség? Erre hol és hogyan lehet jelentkezni? Köszönettel: R. Garádi Tímea

  2. Kedves Tímea! A Semmelweis Egyetem látja el a 17. vizes világbajnokság sportolóit. A FINA 2017 orvos-egészségügyi csapatába a http://semmelweis.hu/fina2017/legyen-a-csapat-tagja/ linken lehet jelentkezni.