ZETApress

hírportál

Triatlonisták, hegyikerekezzetek!

Ruben Ruzafa az Orbea MTB Team versenyzője idén megismételni készül a tavalyi XTERRA világbajnoki győzelmét. Erre elég komoly esélye van, noha sokan próbálják ebben megakadályozni ? tudatta a multisportinfo.hu.

Ruzafa igazi multi-sportversenyző (ahogyan a tavaly második helyezett osztrák Michi Weiss is), hiszen nemcsak a legutóbbi MTB Világkupán szerzett ezüstérmet (Schladming, Ausztria), hanem október elején a Titan Sierra de Cadiz triatlon versenyen is 5. helyen ért célba.

Úgy gondolom idén sokkal jobb formában vagyok, mint tavaly, különösen kerékpáron. Úszásban nem fejlődtem eleget, futni most sem tudok igazán jól, de elégedett vagyok a felkészültségemmel ? jelentette ki a spanyol sportoló, akinek edzője és tanácsadója nem más, mint Eneko Llanos, korábbi triatlon és XTERRA világbajnok. ? A mezőny ismeretében azonban a dobogós hely is nagyon jó eredmény lesz ? ismerte el végül.

Akitől igazán tarthat: Conrad Stoltz háromszoros világbajnok, aki tavaly nem volt versenyben a spanyollal, Franky Batelier, aki világkupa győztes triatlonista, XTERRA futamgyőztes (az ő edzője pedig Olivier Marceau, aki szintén volt triatlon világbajnok és XTERRA Európa-bajnok), Nicolas Lebrun (számára a meleg hawaii idő nem kedvez) és Michi Weiss, aki szintén több különböző sportágban is a világ élvonalában van. Ruzafa Orbea Oiz kerékpáron és Orca triatlon felszerelésben áll a nagy megmérettetés elé.

Szóljon hozzá!