ZETApress

hírportál

Fradi után válogatott

Gerendás GyörgyElsődleges célját elérte a Fradi vízilabda csapata. Akárcsak tavaly, idén is éremért játszhat a bajnokságban. Gerendás György, a zöld-fehérek szakmai igazgatója beszélt a csapat eddigi teljesítményéről és a válogatottról is. ? Hogyan értékeli az FTC eddigi idei teljesítményét? ? kérdezte tőle Takács Gábor.

G.GY: Ha azt veszem, hogy tavaly csak az alapszakasz utolsó mérkőzésén biztosítottuk helyünket a négy között, most pedig három fordulóval a középszakasz zárása előtt biztos volt, hogy éremért játszhatunk, akkor mindenképpen előreléptünk.

? A játékosok közül talán a junior világbajnok kapus, Vogel Soma nyújtotta a legegyenletesebb teljesítményt.

G.GY: Igen, mivel Gárdonyi András, a korábbi kapusunk megsérült, hónapok óta Soma véd. Hirtelen ő lett az első számú hálóőrünk és a feladatát jól oldotta meg. Egyébként soha nem szeretek játékosokat kiemelni. Mégis meg kell említenem Nyéki Balázs csapatkapitányt, aki nemcsak játékával volt hasznára a csapatnak, hanem ezen felül amolyan tyúkanyó módjára összefogta a társaságot.

? Ön szeptember óta a válogatottnál Benedek Tibor szövetségi kapitány munkáját segíti. Egyesek szerint ezzel a Fradi más elbírálás alá került?

G.GY: Nagy baj lenne, ha a klubunk ebből bármilyen értelemben hasznot húzna, meggyőződésem, hogy ez nincs is így.

? Milyen érzés hétről hétre olyan játékosok ellen felkészíteni a Fradit, akiknek nemsokára ismét ?főnökük? lesz.

G.GY: A magyar vízilabda egy nagy család, így ebből semmiféle probléma nem származik.

? Tegeződik a kerettagokkal?

G.GY: Nem mindenkivel, elég öreg vagyok már?

? Április elején Triesztben olimpiai kvalifikáció vár a válogatottra. A közvélemény elképzelhetetlennek tartja, hogy ne legyünk ott Rióban.

G.GY: Sorsdöntő lesz a selejtezőn a negyeddöntő, ott nem szabad hibáznunk.

? Mire számíthatunk az olimpián?

G.GY: Erről még nagyon korai beszélni. Először jussunk ki!

Szóljon hozzá!