ZETApress

hírportál

Kész a csapat Debrecenre

Szinkronkorcsolyázóink az április8-9-ei vébére készülnek ? tudtuk meg a délelőtti sajtótájékoztatón az újbudai Tüskecsarnokban. Azóta véglegessé vált a magyar csapat a junior műkorcsolya és jégtánc világbajnokságra is ? tudatta Dobor Dezső, a debreceni világbajnokság sajtófőnöke.

A hétvégi bécsi verseny után az utolsó kérdés is eltűnt a magyar csapat kijelölésének útjából. A férfiak külön versenye Böröcz Máté sikerét hozta, aki a háromból két válogatót nyert és mindhárom alkalommal a rövid-program után a legjobb pozíciót szerezte meg a magyarok között. Így ráesett a választás. Ezek után Engi Klára a MOKSZ pontozásos ágazat sportigazgatója kihirdette a március 14-e és 20-a között Debrecenben sorra kerülő junior műkorcsolya és jégtánc világbajnokságra nevezett magyar csapat névsorát. Női egyéni: Tóth Ivett, tartalék: Medgyesi Fruzsina. Férfi egyéni: Böröcz Máté, tartalék: Maszljanko Alexander. Jégtánc: Wei Kimberly ? Fourati Ilias és Marton Villő ? Semko Danyil, tartalék: Jakucs Hanna ? Illés Dániel.

Egyéni nőiben Engi Klári döntőbe várja Tóth Ivettet, aki a legreménytelibb és a legrutinosabb a csapatban. Az idei Eb 11. hely után, bár a junior mezőny tűnik nehezebbnek, tőle várjuk a legkiemelkedőbb helyezést. Cél a döntőbe kerülés. Egyéni férfiben Böröcz Máté a legtapasztalatlanabb még az újoncok közt is. Nagyszerű ugró, az idei évben először sikerült neki a tripla Axel edzésen, viszont a program kivitelezésén még sokat kell dolgoznia. Cél a hibátlan rövid programmal meggyőző bemutatkozás. Jégtáncban szintén újoncok indulnak, az idei a bemutatkozás éve számukra. A Wei Kimberly ? Fourati Ilias és a Marton Villő ? Semko Daniel pár előtt még 3-4 junior év áll. Már az egyik pár döntőbe kerülése, azaz a kűr futása is óriási teljesítmény lenne ? nyilatkozta a versenyzők elé állított célokról Engi Klári.

Szóljon hozzá!