ZETApress

hírportál

Szinkronkori telt házzal

Négyszer négyen együtt a jégenHuszonegy ország 26 csapata érkezik a budapesti szinkronkorcsolya vb-re az április 8-9-én a SYMA Sport és Rendezvényközpontban sorra kerülő szinkronkorcsolyázó világbajnokságra ? tudtuk meg a Tüskecsarnokban a délelőtti sajtótájékoztatón. Fotónk Kozma Janó felvétele.

Elhangzott, hogy a nevezés március 16-án szerdán zárul. Orendi Mihály, a MOKSZ ügyvezető igazgatója többek között arról is szólt, hogy a Puskás Ferenc Stadion bontása elkezdődött, de a vb alatt még nem folyik olyan munka, ami zavarná a vb előkészületeit és lebonyolítását. Bejelentette, hogy ebben az üzemeltetési formában a szinkron-korcsolyázók világbajnokság lesz az utolsó verseny ebben a csarnokban. Elmondta azt is, hogy egy többszörösen bizonyított, tapasztalt rókákból álló szervező bizottság áll a szövetség rendelkezésére, s így nem kellett nagy bátorság ahhoz, hogy ? három hét különbséggel ? két világbajnokság rendezését is elvállalják.

? Hatezer nézőt, azaz telt házat várunk a SYMA Csarnok mobil lelátóira ? jelentette ki Sallak György, a MOKSZ nemzetközi ügyekért felelős igazgatója. ? Ami a legkomolyabb megoldásra váró műszaki problémát jelenti, az a csarnokot a várható tavaszi melegben befűtő hatezer néző hatása a jégfelületre. A szervezők ugyanazzal az osztrák jégkészítő céggel dolgoznak együtt, akikkel a két évvel ezelőtti Európa-bajnokságon. és a márciusi debreceni junior műkorcsolya és jégtánc világbajnokságon. A jegyértékesítés a Ticketpron keresztül már megkezdődött ? mondta.

Magyarország 2008 után másodszor rendezi meg a sportág világbajnokságát, akkor a hazaiak a 14. helyen zártak, s ennél most szeretne előrébb szeretnének végezni. Gulyás Erika a Team Passion vezetőedzője, de a felkészítést szakmai koordinátorként segít a világ egyik legjobb edzőjének tartott, az évtizedek óta Svédországban élő Dohány Andrea is. Ő készítette a csapat részére a koreográfiát.

A Team Passion a salzburgi Mozart-kupán a szezon egyik legdinamikusabb kűrjével 91,46 pontot szerezve magabiztosan ugrott a cseh és a svájci csapat elé és végzett összesítésben a 6. helyen. Ez a két csapat a tavalyi vb-n több mint 20 ponttal volt előttünk! A milánói Spring-kupán lendületes programot mutattak be a lányok, mellyel összesen 95,76 pontot szereztek, így a csapat végül a 8. helyen zárta a versenyt, a szezon eddigi legmagasabb összpontszámával: 147,10 ponttal. A felkészülés harmadik állomása a Budapest-kupa volt.

Engi Klári, a pontozásos ágazat sportigazgatója elmondta a sajtótájékoztató vendégeinek, hogy a, szinkronkorcsolyában egyszerre 16-án lépnek jégre, a férfiak száma legfeljebb négy lehet. A Team Passionban egy férfi korcsolyázó szerepel. ? A csapat rohamléptekkel fejlődik, s az idei versenyek képe alapján kijelenthető, hogy már összeállt. Ebben többek mellett szerepe van a megduplázott jégidőnek, a száraz edzések feltételei javításának is ? mondta Klára. A Team Passion sikeres bemutatót tartott a megjelentek részére.

A sajtótájékoztató zárásaként szándéknyilatkozatokat írtak alá a vb támogatására előbb Kustos Ferenc a Ricoh Magyarország kereskedelmi és marketing igazgatója, utóbb Szabó Attila a Kippatransz ügyvezető igazgatója és Orendi Mihály a MOKSZ ügyvezető igazgatója. A vb megnyitója és sorsolása április 7-én csütörtökön este lesz, a tervek szerint show-műsorral egybekötve, másnap a rövid-programot, a szombati zárónapon pedig a kűrt mutatják be a csapatok.

Szóljon hozzá!