ZETApress

hírportál

Győr?Fradi a BL negyeddöntőben

Elek Gábor vezetőedzőA hétvégén négy magyar női kézilabda csapat is pályára lépett a különböző európai sorozatokban. Szombaton az FTC 21:18-ra győzött a SYMA Csarnokban a Nagyvárad ellen és így középdöntő csoportjában a harmadik helyen végzett ? tudtuk meg Takács Gábortól.

A meccs utáni sajtótájékoztatón Elek Gábor, a Fradi vezetőedzője elmondta, hogy az utóbbi hetekben keveset tudtak edzeni, mert a BL-meccseken kívül a bajnokságban és a Magyar Kupában is helyt kellett állniuk. Vasárnap a Győr Bukarestben győzött 24:22-re és ezzel a Podgorica mögött második lett a csoportban. A két magyar csapat egymás ellen játszik majd a Final Fourba jutásért. A Bajnokok Ligája négyesdöntőjét Budapesten rendezik majd május 7-én és 8-án.

Drámai körülmények között búcsúzott az Érd a KEK negyeddöntőjében. A magyar együttes egy hete itthon 29:28-ra győzött az Issy Paris Hand ellen. A párizsi visszavágón egy perccel a lefújás előtt még 17:16-ra vezettek az érdiek, ám végül 18:17-re alulmaradtak és így a franciák idegenben dobott több góljuknak köszönhetően jutottak tovább. A Dunaújváros mindkét mérkőzését hazai pályán játszhatta az EHF Kupában. A pénteki 26:23-as vereséget követően vasárnap az újvárosiak 25:20-ra győztek az orosz Asztrahanocska ellen és így bejutottak az elődöntőbe.

Szóljon hozzá!