ZETApress

hírportál

Kétarcú OSC

Vincze BalázsBefejeződött ma a vízilabda OB I első szakasza. Az OSC Újbuda együttese megnyerte csoportját, így kedvező helyzetben várhatja a folytatást. ? Tavaly a másodikok voltak a bajnokságban. Innen már csak egy helyet lehet előbbre lépni ? kérte helyzetértékelésre Vincze Balázs vezető edzőt Takács Gábor.

V.B: Egyelőre annak örülünk, hogy egyáltalán harcba szállhatunk egy előkelő helyezésért. A gyengébb őszi teljesítmény után sikerült rendeznünk sorainkat. Tizennégy mérkőzésből csak kettőt veszítettünk el, a többit megnyertük. A folytatás nem lesz könnyű, mert az áprilisi olimpiai kvalifikációs torna miatt nagyon feszített lesz a bajnoki tempó. Erre kell felkészülnünk!

? Csapatából öten is szerepeltek a januári Európa-bajnokságon, négyen a magyar válogatottban, egy játékosuk pedig montenegrói színekben. A Bajnokok Ligájában ugyanakkor nem megy az OSC-nek, eddig mindössze két meccset tudtak megnyerni.

V.B: Valóban, már csak matematikai esélyünk maradt arra, hogy a BL hatos döntőjébe jussunk. Azért azt hozzá kell tennem, hogy a Reccóval, a Szolnokkal és a Dubrovnikkal is meg kellett küzdenünk. A hátralévő meccseken szeretnénk úgy szerepelni, hogy az OSC-re felfigyeljenek Európában!

? Korábban az egyesületre nem volt jellemző, hogy különösebb hangsúlyt helyezett volna az utánpótlásra. Változott a helyzet?

V.B: Igen, mintegy kétszázötven utánpótlás korú pólóssal foglalkoznak edzőink a Kondorosi Úti Uszodában.

Szóljon hozzá!