ZETApress

hírportál

Kárász Anna férfiakkal edz

Kárász Anna lapátolA napfényes Orlandóban edzőtáborozik a tavaly az év legjobb női kajakosának választott Kárász Anna, aki edzőjével, Kovács Lászlóval, valamint a dán válogatott tagjaival végzi az edzéseket ? számolt be róla az MKKSZ Sajtóosztálya.

Röpül az idő, észrevétlenül. Mintha a minap adtunk volna hírt arról, hogy Kárász Anna elutazott az Egyesült Államokba edzőtáborozni, a szegediek legjobbja azonban már a harmadik hetét kezdte el a tavaszi felkészülésének. ? Bizony, már a harmadik hétnél járunk és eddig minden a terveink szerint alakul. Az időjárás eddig elég változékony volt, de úgy látjuk, most már melegebb van, többnyire húsz és huszonhárom fok körüli a hőmérséklet, ami tökéletes az edzésmunkához ? mesélte a versenyzőnő.

Kárász Anna ? az őszi floridai táborozásához hasonlóan ? ismét a Dániában edzősködő Bakó Zoltán csoportjával készül, de természetesen saját trénere, Kovács László edzéstervei alapján. ? Az első héten többnyire női versenyzőkkel eveztem együtt, vagy éppen egyedül tréningeztem. Most már azon a fiúkkal készülök, mert az ő programjuk jobban megfelel a mi terveinknek. Megesik, hogy az egész vizes edzést nem csinálom végig velük, mert az azért sok lenne. A kiegészítő edzéseket is mindig együtt végezzük, de nem mindig ugyanazt. A lényeg, hogy Kokszi körvonalazza az én munkámat, ha van olyan edzése a csoportnak, ami nekem is megfelel, akkor csatlakozom, ha nincs, akkor megyünk külön, ahogyan eddig is tettük ? folytatta Kárász Anna, aki nem tagadja: nagyon várta már, hogy ismét vízen lehessen, ráadásul ilyen jó környezetben.

? Egy ilyen hosszú tábor sokkal könnyebben és gyorsabban telik, amikor nem ingerszegény a környezet. Otthonosabb, hogy vásárolni kell, hogy magunkra főzünk vagy elmegyünk étterembe, moziba, ha a kedvünk éppen úgy tartja. A felkészülésem következő állomása, Portugália egészen más, ott teljesen elszigetelt az ember, aminek szintén van előnye, de azért kilenc hét sok lenne belőle ? mondta el Anna.

Szóljon hozzá!