ZETApress

hírportál

Talpra állt a Fradi

Elek Gábor, FTCTegnap délután a Rosztov Don csapatát fogadták a Ferencváros női kézilabdázói a Bajnokok Ligája középdöntőjének negyedik fordulójában a SYMA Csarnokban. A 3500 néző remek mérkőzést láthatott, amely 29:29-es döntetlennel zárult. A Fradi edzője két hete harmadmagával elvállalta női válogatottunk irányítását is.

? Úgy tűnik, a csapat gyorsan kiheverte a múlt pénteki, nagybányai BL-mérkőzést, a nyolcgólos vereséget ? kérdezte Elek Gábort, a zöld-fehérek mesterét Takács Gábor a mérkőzés után.

E.G: Ekkora kudarc után mindig egy nehéz helyzetet kell kezelnünk. Szerdán Siófokon már Magyar Kupa negyeddöntőt játszottunk. A lefújás előtt tíz perccel még két góllal vezetett az ellenfél, végül 26:22-re győztünk. Ha kikapunk és kiesünk, az természetesen óriási kudarc lett volna. Ám a Rosztov-meccs szempontjából az sem lett volna szerencsés, ha átgázolunk a Siófokon.

? A Rosztov ellen szereztek vagy vesztettek egy pontot?

E.G: Erre majd az élet adja meg a választ. Mindenesetre ellenfelünk eddig az orosz bajnokságban és a BL-ben is minden mérkőzését megnyerte.

? Mennyire volt elégedett csapata teljesítményével?

E.G: A dobott gólok száma megfelelő, jobb védekezéssel nyerhettünk volna. Egyébként uraltuk a meccset, hiszen szinte végig vezettünk.

? Milyen célt tűztek a játékosok elé a középdöntőben?

E.G: Jelenleg 10 ponttal állunk a csoport második helyén, ezt a pozíciót szeretnénk megőrizni. Jövő szombaton Larvikban játszunk és február 27-én itthon zárjuk a középdöntőt a Nagybánya ellen. Ha ezen a két nagyon nehéz mérkőzésen három pontot tudnánk szerezni, akkor megvan a második hely.

? Melyik csapattal vívnának meg szívesen a Final Fourba jutásért, amelyet május 7-én és 8-án Budapesten rendeznek?

E.G: Ha másodikként jutunk tovább, akkor valószínűleg a Szkopje vagy a Bukarest lesz az ellenfelünk. Mindenképpen el akarjuk kerülni a Győrt!

Szóljon hozzá!