ZETApress

hírportál

Jeges vb Debrecenben

Az előadókMárciusban ismét Debrecenben a jégvilág: 14-e és 20-a között ismét rangos jeges eseménynek adnak otthont. Ekkor kerül sorra a MOKSZ szakmai irányításával az ISU Junior Jégtánc és Műkorcsolya Világbajnokság a Főnix-csarnokban ? tudatta Dobor Dezső sajtófőnök.

A közelgő verseny kapcsán ma délután sajtótájékoztatót rendeztek a Debreceni Sportcentrumban, ahol több újdonságról is értesülhetett a média. Derencsényi István fotóján balról jobbra Engi Klári, a MOKSZ pontozásos ágazati igazgatója; Becsky András, a Debreceni Sportcentrum ügyvezető igazgatója; Dr. Barcsa Lajos, Debrecen Város alpolgármestere, Orendi Mihály, a MOKSZ ügyvezető igazgatója és Sallak György, a MOKSZ nemzetközi ügyekért felelős igazgatója látható.

? Büszkék vagyunk rá, hogy Debrecen újra ilyen rangos világeseménynek adhat otthont. Európa szinten regionális vezető szerepre törekszik a város, ebből a szempontból is nagyon fontos, hogy minél több kiemelkedő nemzetközi sporteseményt hozzunk ide. A Sportcentrum munkatársai profi szervezőknek bizonyulnak, a Főnix csarnok üzemeltetését is rájuk bíztuk, hogy minél több alkalommal lehessen ez a nagy létesítmény sportesemények színhelye. Városunk alkalmas ilyen nagyszabású sportesemények megrendezésére, sok tervünk van, s ha az Olimpia rendezési jogát elnyeri Magyarország, Debrecen társrendezőként akkor is helytáll ? mondta Dr. Barcsa Lajos, Debrecen Város alpolgármestere.

? A Junior Műkorcsolya és Jégtánc Világbajnokságon szemet gyönyörködtető produkciókat fogunk látni, s azt reméljük, hogy az utóbbi időben a Debrecenben kissé visszaesett műkorcsolya élet ismét fellendül az esemény után ? mondta Orendi Mihály, a MOKSZ ügyvezető igazgatója.

? A magyar korcsolya szövetség nagyon sok munkát tett le az asztalra, ennek köszönhető, hogy idén tavasszal két rangos világeseményt is Magyarországon rendezhetünk. A debreceniek a 2013-as rövid-pályás gyors-korcsolya vb alatt tűntek ki a jeges sportok szervezésében, tudjuk, hogy ezt a mostani vb-t is kiválóan le fogják bonyolítani. Áprilisban pedig Budapest bizonyíthat, mert akkor a szinkronkorcsolya világbajnokságra kerül sor a SYMA csarnokban ? tudatta Sallak György, a MOKSZ nemzetközi ügyekért felelős igazgatója.

? Az egyéni versenyzők esetében még nem tudjuk, hogy ki lesz az az egy-egy fiú, illetve lány, aki képviselheti a magyar színeket. A végső döntés február végére várható. A lányoknál szép eredményre számítunk, akárki is induljon, hiszen Tóth Ivett a pozsonyi Eb-n is csodálatos helyen végzett, 11. lett, Medgyesi Fruzsina pedig éppen Lillehammerbe tart az Ifjúsági Olimpiára ? mondta Engi Klári, a MOKSZ pontozásos ágazati igazgatója. A jégtáncosoknál két pár kvalifikált: Marton Villő?Semko Danyil és a Wei Kimberly?Fourati Ilias páros.

? Debrecen jég főváros, egyedülálló infrastruktúrával rendelkezik, hiszen két fedett műjégpálya, egy szabadtéri pálya áll rendelkezésre, és a Főnix csarnok, mint az esemény otthonául szolgáló létesítmény ? mondta Becsky András, a Debreceni Sportcentrum ügyvezető igazgatója. A sajtótájékoztató végén szponzori szerződés aláírására került sor: Beer György, az ÁPISZ Papírmadár író- és irodaszer országos bolthálózat franchise tulajdonosa az idei tavasz két jeges eseményére együttműködési szerződést kötött a szervező bizottsággal.

Szóljon hozzá!