ZETApress

hírportál

Solti siker az Aquaworldben

Solti László a föld felettA tavaly februárihoz hasonló kuriózummal szolgált a Magyar Kajak-kenu Szövetség az Aquaworld közönségének: 5. alkalommal rendezte meg kajak ergométeres és medencés sárkányhajó versenyét a népszerű élményfürdőben. Solti László, a párosban felnőtt maratoni világbajnok mindkét kajakos távon villogott.

A vesztes mosolya is tud őszinte lenni, láthattuk Dudás Miklós arcán, aki sorozatban négy győzelem után dobhatta sutba veretlenségét a férfi 200 méter fináléjában. A bakui Európa Játékok bajnokának mosolya tényleg szívből érkezett, hiszen csapattársai, Kerék László és Havasi Gergely verte őt meg a fináléban. ? Nem fogok könnycseppeket hullajtani, nagyon örülök a srácok sikerének, ez egy nagy játék volt mindannyiunk számára ? mondta a finálé után Dudás Miklós, akinek a győzelmet ezúttal bezsebelő Kerék László az edzőpartnere.

? Meglepett a sikerem, hiszen az előfutamokból csak a negyedik helyen jutottam be a döntőbe és nem gondoltam volna, hogy ilyen jól teljesítek. Az edzéseken is nagyon kedvelem az ergométert, ami jól tudja helyettesíteni számunkra a kardiómunkát ? magyarázta Kerék László, aki elsősorban 200 egyesre készül ebben a szezonban, de lehet, hogy csapattársával, Nagy Richárddal kipróbálja majd a párost is. A FÉMALK-BOMBA AVSE versenyzői egyébként hamarosan útnak indulnak háromhetes dél-afrikai edzőtáborozásukra. ? Bár én nem vagyok oda a messzi utazásokért és a hosszú edzőtáborokért, mert inkább itthon érzem otthon magam, bízom benne, hogy eredményes lesz számunkra ez az időszak! ? tette hozzá Dudás Miklós, aki Horváth Bence párjaként szeretne diadalmaskodni az idei olimpiai válogatókon.

Férfi 1000 méteren a győri maraton világbajnokságon Boros Adriánnal párosban felejthetetlen győzelmet arató Solti László lett a legjobb, aki már a táv közepén behozhatatlan előnyre tett szert. Solti mögött Gere Bálint és Czompa Tibor végzett a 2-3. helyen. ? A felkészülésemben most a gyorsasági szakágra helyezzük a hangsúlyt, az idén vagyok utolsó éves az U23-as korosztályban, de nem csak ott szeretnék jó eredményt elérni, hanem párosban az olimpiai válogatón is. A tavalyi maratoni sikerem hihetetlen jó érzéseket adott, és nem csak nekünk Adriánnal, hanem ahogy visszahallottam, rengeteg embernek a sportágban. Éppen ezért még most is három méterrel a föld felett járok. A motiváció tehát megvan erre az esztendőre is, szeretnék síkvízen is jó eredménnyel előrukkolni, majd ősszel jó lenne megvédeni a címünket Adriánnal ? mondta Solti László, akitől nem áll távol az ergométer, ezt bizonyította 200 méteren is, ugyanis a számára szinte teljesen idegen sprinttávon szintén a döntőben szerepelt.

A hölgyek 500 méteres fináléjában tiszaújvárosi győzelem született: Kövér Krisztina diadalmaskodott Giczy Zsófia és Katona Lili előtt. ? Szerintem sokat jelent, ha az ember a téli időszakban ergométerezik, főként, ha tükör előtt teszi, mert így tudja gyakorolni és javítani a technikáját, ami aztán a vízen is kamatozik. Úgy érzem, sokat fejlődtem a télen, bízom benne, hogy ez a jövő heti vízre szállásnál is meglátszik majd! ? mondta a főleg sárkányhajóval versenyző Kövér Kriszta, aki tiszaújvárosi klubjában heti négy alkalommal vesz részt ergométeres edzésen. Az ifjúságiak versenyében a fiúknál Czuffer Attila, míg a lányoknál Somodi Viktória szerezte meg az első helyet.

A sárkányhajók mezőnyében a fináléban a GYVSE legyőzte a címvédő szegedi csapatot, míg a kisdöntőben a Dunai Sárkányok diadalmaskodtak a Tatai Hódok előtt. ? Fontosnak tartom ezt a rendezvényt, mert a versenyzők télen is össze tudják mérni erejüket a sportági mozgáshoz legközelebb eső műfajban. De lényeg az, hogy nem életre-halálra zajló harcok mennek, inkább közösségi élményt jelent, s a téli felkészülés után egy kicsit együtt tudnak lenni a versenyzők ? mondta Storcz Botond, aki Hüttner Csaba utánpótlás vezetőedző társaságában maga is ergóra pattant egy élményverseny erejéig.

Szóljon hozzá!