ZETApress

hírportál

Héraklész-díjak Budán

Héraklész-gála BudánTóth Krisztián judós és Kárász Anna kajakos érdemelte ki a 2014-es év legjobb utánpótlás sportolója címet. Az elismerést tegnap este vehették át a Budapesti Kongresszusi Központban, ahol már 11. alkalommal díjazták a legjobb fiatal magyar sportolókat a Héraklész Díjátadó Gálán.

A tavalyi gálán 2. helyezett, idén viszont diadalmaskodó Tóth Krisztián judós 2014-ben a 90 kilogrammos súlycsoportban a felnőtt világbajnokságon ezüst-, a felnőtt Európa-bajnokságon bronzérmes lett. Pánczél Gábor és Preiszler Gábor tanítványa a junior vébét megnyerte, a korosztályos Európa-bajnokságon ötödikként zárt. A díjátadón női egyéniben győztes Kárász Anna kajakos ? aki influenza miatt nem tudott jelen lenni a gálán ? felnőtt világbajnok K?2 200 méteren, K?4 500-on, felnőtt Európa-bajnok K?4 500 méteren, ezüstérmes K?2 200-on, U23-ban világbajnok K?1 200 és 500 métereken.

A férfi 2-4 fős csapategységek versenyének győztese a Bányai Zsombor, Berta Dániel, Cho Taeun Sándor és Hamar Balázs alkotta junior világ- és Európa-bajnok párbajtőrcsapat, míg csapat kategóriában a világbajnok U18-as fiú vízilabda-válogatott bizonyult a legjobbnak. A női kis csapatok közül a Stollár Fanny, Gálfi Dalma, Udvardy Panna összeállítású teniszformáció végzett az élen. Az együttes megnyerte az U16-os fedett pályás és szabadtéri Európa-bajnokságot, a korosztály világbajnokságát bronzéremmel zárták.

Dr. Nébald György, az EMMI főosztályvezetője gratulált a díjazottaknak, hozzátéve: reményei szerint már a riói olimpián hozzájárulnak a várható magyar sikerekhez! A legjobb fiúk: 1. Tóth Krisztián judós, 2. Hajdú Jonatán kenus és Esztergályos Patrik párbajtőröző, 3. Grátz Benjámin úszó. Lányok: 1. Kárász Anna kajakozó, 2. Gercsák Szabina judós és Márton Anna kardvívó, 3. Földházi Zsófia öttusázó. A gálát nívós műsor színesítette: fellépett Király Viktor, Hien és Várhegyi Lucas Palmira pop-, valamint Daragó Zoltán operaénekes, de láthattunk hip-hop show-t és kerékpáros triálbemutatót is.

Szóljon hozzá!