ZETApress

hírportál

Hétvégi szezonrajt

KajakergométerFebruár 6-án szombaton már 5. alkalommal rendezik meg az Aquaworldben az Ergométeres és Medencés Sárkányhajó Kupát. Az eseményen 200 méteren összecsap egymással Dudás Miklós és Horváth Bence, akik az idei válogatókon egy hajóban indulnak majd párosban, míg sárkányhajóban szinte a teljes élmezőny jelen lesz.

? Amióta létezik a versenynaptárban ez a viadal, én nyerem a 200 métert. Már ez alapjában véve motivációt ad a hétvégére. De a versenyzés valójában csak ráadás, elsődlegesen azért szeretek indulni, mert nagyon jó hangulatú ez a rendezvény, a monoton téli felkészülés után jó találkozni a többiekkel és örülök neki, hogy a kutyám kivételével a családom előtt szerepelhetek ? mondta Dudás Miklós, a tavalyi Bakui Európa Játékok győztese, aki most szombaton is ott lesz és megméreti magát ergométeren az élményfürdőben megrendezésre kerülő 5. Aquaworld Ergométeres és Medencés Sárkányhajó Kupán.

A 200 méteres viadalon kihívóként megkapja Horváth Bencét, akivel párosban együtt fut majd neki az idei válogatóknak 200 méteren, de beül az ergóba Beé István korábbi sprinter világbajnok, valamint Solti László maratoni világbajnok is, aki 200 és 1000 méteren is leadta nevezését. Míg a pódiumon az ergométeres kajakot gyűrik a versenyzők (a férfiak 200 és 1000, míg a hölgyek 500 méteren versenyeznek majd), addig a medencében egymásnak feszülnek a sárkányhajósok. 16 csapat mutatja majd meg, miként sikerült a téli alapozása és milyen erőben vág neki a tavaszi felkészülésnek.

Ergométerek az Aquaworldben? A sítáborban lévő Römi-csapat kivételével a bajnokság legjobb 16 helyezettje lesz itt. Jöttek volna többen is, de meg kellett húznunk az indulói létszámot. A csapatok már nagyon várják ezt a kihívást, bár a tél során indultak már medencés versenyeken, ez az első bajnokság számukra. Ez az a viadal, amikor már mindenki megérzi, és nagyon várja már a szezon közeledtét ? magyarázta Patyi Melinda, a sárkányhajó szakág vezetője. Az Aquaworldbe kilátogató nézők, szurkolók és újságírók olimpiai bajnok versenyzőkkel is találkozhatnak, az olimpikonok sárkányhajójában evez majd a háromszoros győztes Kammerer Zoltán és Storcz Botond is. A verseny február 6-án szombaton 10-től 16 óráig zajlik majd az Aquaworld Resort Budapestben, a IV. kerületi Íves út 16-ban ? olvasható az MKKSZ hírlevelében.

Szóljon hozzá!