ZETApress

hírportál

Ázsia lett a befutó

Budapest>Kvangdzsu>Fokuoka>Doha lesz a sorrend a következő 7 évben a vizes vb-k történetében. Fukuokában lesz a 2021-es, míg Dohában a 2023-as vizes világbajnokság ? döntött délelőtt a FINA, a vizes sportokat tömörítő nemzetközi szövetség, amely a Hotel InterContinental Budapestben tartotta vezetőségi ülését. Fotóink Tóth Iván felvételei.

Dr. Julio Maglione, a FINA uruguayi elnöke elmondta, hogy három elképesztően erős pályázat versenyzett egymással ? harmadik a kínai Nancsing volt ?, de csak két győztest tudtak kihirdetni. A FINA-Büro felfüggesztette Mexikó tagságát, mivel Guadalajara pénzügyi okokból visszalépett a 2017-es vb lebonyolításától, s ezzel szerződésszegést követett el. A jövő évi vb-re az eredetileg 2021-re kijelölt Budapest ugrott be, így 2017-ben Budapesten rendezik az úszók, a vízilabdázók, a műugrók, a szinkronúszók, az óriástorony-ugrók és a nyílt-vízi úszók legnagyobb megmérettetését, 2019-ben pedig a dél-koreai Kvangdzsu lesz a házigazda.

Fukuokában 2001 után második alkalommal rendeznek majd világbajnokságot, míg a katari Doha először lesz házigazda. A magyarok 2001-ben Japánban három más-más színű éremmel zártak: az úszók között Kovács Ági 200 méteres mellen arany-, 100 méteres mellen bronzérmet nyert, míg női vízilabda-válogatottunk ezüstérmet szerzett. A FINA ma este a Pesti Vigadóban rendezi gáláját, amelyen a tavalyi év legjobbjait díjazzák majd.

Szóljon hozzá!