ZETApress

hírportál

Klára védekezik a legjobban

Szekeres KláraTegnap a Fradi kézilabdázónői a SYMA Csarnokban 30:27-re legyőzték a korábbi BL-győztes, világ- és olimpiai bajnokok egész sorát felvonultató norvég Larvikot a Bajnokok Ligája középdöntőjének 2. fordulójában.

A kilencgólos Nerea Pena és a kapuban remekelő Szikora Melinda mellett a csapat erőssége volt a válogatott Szekeres Klára is. ? A szövetség Önt választotta a tavalyi év legjobb védekező játékosának. Mit jelent Önnek ez az elismerés? ? kérdezte tőle Takács Gábor a mérkőzés után.

SZ.K: Már korábban is elnyertem ezt a címet. Azt hiszem, hogy az a legfontosabb, hogy sokan bíznak bennem, ez nagyban segít abban, hogy jól teljesítsek.

? Négy évig Érden játszott. Milyen emlékeket őriz ottani csapatáról?

SZ.K: Békéscsabáról származom, ahol együtt játszottam Cifra Anitával, akivel most is csapattársak vagyunk. Egyébként már Mátéfi Eszter szövetségi kapitánysága idején is válogatott kerettag voltam. Érden szép eredményeket értünk el. Tavaly a bajnoki bronzérem mellett bejutottunk az EHF Kupa elődöntőjébe is. Azt hiszem, ezekre az eredményekre büszkék lehetünk.

? Az FTC veretlenül áll a táblázat élén, nyilván a bajnoki cím megvédésére készül az együttes. A BL négyesdöntőjét pedig Budapesten rendezik?

SZ.K: A Fradiban mindig nagyok az elvárások. Természetesen szeretnénk a lehető legtöbbet kihozni magunkból és bajnoki döntőt játszani. Azonban azt hozzá kell tennem, hogy mindig csak a következő mérkőzésre összpontosítunk. Lépésről lépésre haladunk.

Szóljon hozzá!