ZETApress

hírportál

Taroltak focistáink

Dárdai PálLabdarúgó válogatottunk lett Az év csapata, korábbi szövetségi kapitányunk: Dárdai Pál meg Az év edzője a tegnap esti M4 Sport ? Év sportolója gálán 279 sportújságíró szavazata alapján. Díjaikat Schmitt Pál és Kemény Dénes adta át a Nemzeti Színházban.

Az év sportolója Cseh László, Az év sportolónője Hosszú Katinka lett. Díjátadóik Szabó Bence és Lothar Matthaus, illetve Balczó András voltak. Edzőik: Plagányi Zsolt és Shane Tusup ? mint 5-én kedden megírtuk ? az első három közé kerültek kategóriájukban. Igaz a korábbi évek gyakorlatával ellentétben idén csak a győzteseket hívták fel a színpadra, a dobogósokat helyükön tapsoltuk meg. Dárday Pál skype-on köszönte meg szavazatainkat, míg az Austinban versenyző Katinka jutalmát édesanyja: Bakos Barbara vehette át.

Az év labdarúgója Király Gábor, Az év női labdarúgója Vágó Fanni, míg Az év gólszerzője Priskin Tamás lett. Díjátadóik Ihász Kálmán, Rákosi Gyula és Szűcs Lajos, valamint Nyilasi Tibor voltak. Focinál maradva az MLSZ Életműdíját Csányi Sándor elnök adta át Szepesi György legendás sportriporternek, aki február 5-én lesz 94 éves. Az MSÚSZ Életműdíját Novotny Zoltán és Csisztu Zsuzsa adta át Károlyi Béla 74 éves tornaedzőnek, akit az amerikai tornasport szövetség elnöke is elkísért a gálára. Feleségével: Erőss Gyöngyvér Mártával eddig tíz olimpiára készítették fel az amerikai tornászlányokat, s Rióban lesz a hattyúdaluk.

Jutalmazták a fogyatékkal élő sportolókat és felkészítőiket is. A férfi speciális olimpiai kosárlabda válogatott, edzőjük: Galambos Zsolt, Gelencsér Róbert atléta és Gyurkó Alexandra úszónő vehette át a legjobbaknak járó szobrocskákat ? Szőke János szobrászművész alkotásait ? Kiss Gergelytől, Angyal Zoltántól, Pásztory Dórától és Szabó Lászlótól.

Színházban lévén négy műsorszám is megszakította a díjátadások sorát. Előbb Kőbán Rita olimpiai bajnok kajakos olvasta fel Romhányi Rímhányó Marhalevelét, majd a Honvéd Együttes táncolt a kétórás gála első félórájában. Az utolsó félórában előbb Paul Chen monociklis artistát konferálták fel Petrovics-Mérey Andrea és Kovács Koko István műsorvezetők, majd a Vad Fruttik: Lehetek én is az az egy című számukkal kívántak jó étvágyat a gálavacsorához. A Nemzeti Színház I. és II. emeletén evett-ivott a több száz fős vendégsereg, közben a győztesek és helyezettek a III. emeleten nyilatkoztak és fényképezkedtek.

1 hozzászólás

  1. A Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) kiáll Tusup mellett: álláspontjuk szerint ő volt a legjobb edző! A MÚSZ Elnöksége elismerését fejezte ki Az év sportolója-választáson győztes Dárdai Pálnak, ám a Hosszú Katinkát felkészítő Shane Tusupot tartják a legjobb edzőnek 2015-ben. Mivel az edzők és kapitányok összevont kategóriában Dárdaira mi sem edzőként, hanem kapitányként szavaztunk, így az Elnökséggel egyetértünk!