ZETApress

hírportál

Széttépett Hosszú-szerződés

Széttépett Hosszú-szerződésHosszú Katinka nem fogadja el azt a szerződést, amelyet a Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) ajánlott számára decemberben. A többszörös világ- és Európa-bajnok versenyzőnő délelőtti sajtótájékoztatóján elmondta, a pénzt elvileg a felkészülésére adná a MÚSZ, de a szerződésben egyetlen kikötés van, vegyen részt a 2017-es budapesti világbajnokság promóciójában.

? Még mindig úgy érzem, hogy az eredményeimmel már kiérdemeltem a támogatást, és nem kéne azt további követelésekhez kapcsolni. Ezért nem írom alá a szerződést ? fogalmazott Hosszú Katinka a Larus Étterem és Rendezvényközpontban, majd látványosan széttépte a papírt. Két hete sajtótájékoztatóján elmondta, mit kér a szövetségtől, amivel fejleszthetné edzésmunkáját és a regenerációs rutint. Szerinte a MÚSZ feladata lenne az elméleti és technikai háttér biztosítása, követni a legújabb trendeket. A szövetség azonban az erőfeszítéseket megspórolva inkább az egyszerűbb utat választotta: 12 millió forintot ajánlottak ? jelentette ki a 2015-ös Év női sportolója-cím nagy esélyese.

? Nem pénzt kértem. Nem az volt a célom, hogy a saját bankszámlám növekedjen. Azt kértem, a szövetség végezze a munkáját. Ezt a pénzt, amit ajánlottak, fordítsák fejlesztésre, ami biztosítja minden úszó folyamatos fejlődését! A szövetség vezetői igenis számoljanak el vele, hogy mit tettek le az asztalra! ? mondta a Vasas 26 éves úszónője, majd folytatta: A legutóbbi sajtótájékoztatómat követően én és a legsikeresebb úszóink mind kaptunk egy szerződésajánlatot egy jelentős összegről. Hogyan hibáztathatnám őket, hogy az esetlegesen elérhető változások helyett a biztos két- és 12 millió forint közötti összeget választották?

Az 50 méteres medencében ötszörös világ- és kilencszeres Európa-bajnok Hosszú szerint nem értik egymást a szövetséggel, ugyanis ő nem egy öltözőszekrényt kért, hanem egy helyiséget, ahol elvégezheti a regeneráló rutinját, illetve nem kamerát kért, ami felveszi az úszását és azt visszanézheti, hanem egy mozgáselemző szoftvert. A 2015-ben a nemzetközi szövetség (FINA) által az Év női úszójának választott versenyző elmondta, Gyárfás Tamás a december 22-ei sajtótájékoztatója után hat nappal: 28-án kereste először SMS-ben, amit egy bulvárlapnak is elküldött. Kiss László szövetségi kapitány pedig először január 4-én hétfőn, egy órával azelőtt hívta, hogy megjelent a vele készült interjú ? tette hozzá, jelezve a decemberi sajtótájékoztatója óta végig Magyarországon tartózkodott és december 28-tól a Komjádi-uszodában edz szinte minden nap.

? Továbbra is imádom Magyarországot, az országot fogom képviselni a versenyeken és itt fogok készülni. A véleményem nem változik, szerintem lehetnénk jobbak, de én egyedül nem tudok egy rendszert megváltoztatni. Ha más nem hisz abban, hogy ezek a változások megszülethetnek, és igenis lehetünk jobbak, akkor továbbra is csak arra a munkára fogok koncentrálni, amit három éve edzőmmel és férjemmel, Shane Tusuppal elkezdtünk ? zárta nyilatkozatát Hosszú Katinka. A sajtótájékoztatón Kiss László szövetségi kapitány is jelen volt, de a két fél nem beszélt egymással.

Szóljon hozzá!