ZETApress

hírportál

Mínuszok a vitorlásokon

Mínuszokkal búcsúzott az óév a Balatonon. Szikrázó napsütés, mínuszok és verseny a vízen. Frappáns évzáróra gyűlt össze a hazai vitorlázó társadalom. A 2015-ös év utolsó napján immár 3. alkalommal rendezték meg a Szilveszteri Regattát Balatonlellén, a BL YachtClubban ? tudatta Rápolthy Edit.

18 egység közel 150 vitorlázóval a fedélzetén vágott neki a kihívásnak, hogy a legjobban teljesítse a balatonlellei BL YachtClub előtti vizeken kirakott pályát és az év utolsó óráiban még a dobogó tetejére állhasson. Szikrázó napsütés, stabil, vitorlázáshoz ideális 10-12 km/órás szél várta a versenyzőket, de a vízen érzékelhető mínusz 7 fok bizony kihívást jelentett mindenkinek.

2013-ban hagyományteremtő céllal szervezték meg először a szilveszteri vitorlásversenyt, mely már akkor is telt-házzal indult. Ezzel a kezdeményezéssel is szeretnék bizonyítani az esemény szervezői, hogy télen is érdemes a Balatonhoz jönni, hisz a szilveszteri regattán nem csak profi vitorlázók, hanem lelkes amatőrök is indultak. A vitorlázás igazi szerelmesei igyekeznek megragadni minden alkalmat, így nem kérdés, hogy az év utolsó napján is hajóra szállnak, de sokan nem csak a verseny, hanem az azt követő szilveszteri mulatság miatt is érkeztek.

Mint hétfőn már jeleztük, a verseny teljesen egyforma Bavaria 32 cruiser hajókkal zajlott, így még inkább a csapatok tudásán múlt a győzelem. 3 körben selejtezőkkel kezdődött a regatta, az első két hajó egyenes ágon jutott be a nagydöntőbe, míg a 3. és 4. helyen célba érkezők a kisdöntőben folytatták. A III. Szilveszteri Renault Regatta versenyzőinek vízi biztonságát a Vízi-mentők Magyarországi Szakszolgálata garantálta. Eredmények, nagydöntő: I. BL Party Team ? Turós László, II. Code8 ? Fazekas Gábor, III. Viktória Sailing Team ? Vida Péter. Kisdöntő: I. MIX ? Galla Viktória, II. Fagyállók ? Szabó Árpád, III. Jégtelen történet ? Bóna József.

Szóljon hozzá!