ZETApress

hírportál

Margitsziget: sportsziget

Cseh Laci és kutyájaAki nem volt rest, bajnokokkal sportolhatott a Margitszigeten Szilveszter délelőttjén a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) 5próba Rióba szabadidősport eseménysorozat első kiemelt rendezvényén. Közel kétezren választották a mai napon is a sportolást Budapesten.

Mint hétfőn már megírtuk, a lehetséges ötféle sportágból ma négyben ? úszás, futás, gyaloglás, kerékpározás ? lehetett próbázni különböző távokon és ezzel pontokat gyűjteni. A megszerzett pontokat sorsjegyekre lehet beváltani, melyekből a játék időtartama alatt értékes nyeremények kerülnek kisorsolásra. A fődíj: kétszemélyes út a 2016-os Riói Nyári Olimpiára. Aki nem volt rest, bajnokokkal sportolhatott a Margitszigeten, mely Szilveszter délelőttjén kicsit sportszigetté változott, hiszen a lakosság mellett neves sportolók is rajthoz álltak. Péni István, Hadfi Dani és Kövér Marci például rövid távú, egy szigetkörös futással, Kammerer Zoltán egy félmaratonnal zárta az óévet. Cseh Lacit még a kutyája is elkísérte a 6 kilométeres gyaloglásra. Dombi Rudolf a Széchy Tamás Uszodában merült a vízbe, hogy úszással lazítson egy kicsit az év utolsó napján.

Többen csoportosan neveztek a próbákra, hiszen a szervezők előzetesen a cégek, sportklubok és budapesti önkormányzatok felé is felhívást tettek közzé, keresve a legaktívabb közösségeket. A résztvevői összegzések alapján a margitszigeti 5próba Rióba-eseményen Budapest legsportosabb kerülete Kőbánya, A legaktívabb budapesti vállalkozás a Daikin Kft. lett, a sportklubok közül pedig az UTE került ki győztesen, hiszen tőlük jelent meg a legtöbb fiatal sportoló a Margitszigeten. Az 5próba Rióba-programban persze nem a helyezések, hanem maga a teljesítmény kap hangsúlyt, így az egyes futamok után nem hirdettek eredményeket, mivel ezen a rendezvénysorozaton valóban a részvétel, a minél több próbán és eseményen való részvétel számít. Folytatás jövőre, hiszen az 5próba Rióba-program 2016-ban több vidéki városban is megjelenik.

Szóljon hozzá!