ZETApress

hírportál

Hízik a jég Debrecenben

Jégpálya a csarnokbanMától készül a jég Debrecenben. Műkorcsolya Advance Novice és Junior Országos Bajnokságot, valamint Szinkronkorcsolya Országos Bajnokságot is rendeznek 2016. január 9-10-én, jövő héten szombat-vasárnap a debreceni Főnix Csarnokban ? tudtuk meg Holub Katitól.

Az ingyenesen megtekinthető versenyek a 2016. évi ISU Műkorcsolya Junior Világbajnokság tesztversenyeként is szolgálnak. A szervezők a két nap során a csarnok belső felépítését, a kiszolgáló helyiségek megfelelő elhelyezését és kialakítását, valamint a Junior VB ideje alatt használandó technikai hátteret is tesztelik.

? A január 9-10-i hétvégén a debreceni Főnix Csarnokban tartjuk, a junior korú fiúk és lányok, illetve az advance novice lányok hazai bajnokságát, mintegy tesztversenyként, a márciusban ugyanitt rendezendő Junior Világbajnokság előtt. Abban a szerencsés helyzetben vagyunk az idei szezonban, hogy junior sportolóink közül, mind a lányoknál, mind a fiúknál, 3-3 versenyző szerezte meg a kvalifikációs jogot és itt veszi kezdetét a többfordulós megmérettetésük a debreceni világeseményen való végső részvételhez. A lányoknál Bátori Júliának, Medgyesi Fruzsinak és Tóth Ivettnek, míg a fiúknál Borovoj Alexandernek, Böröcz Máténak és Maszljankó Alexandernek is szurkolhat a kilátogató, a többi versenyző mellett. Mindenféleképpen komoly küzdelemre számíthatunk. Úgy döntöttünk, hogy egyúttal a szinkron korcsolyázóink országos bajnokságának is kiváló lesz a nagyszerű helyszín. Ebben a szakágban 10 csapat 7 kategóriában verseng majd. A senior csapatunk, a Team Passion, itt mutatja be először versenyen a programjait, és egyúttal itt kezdi meg a versenyszezont, aminek végállomása a szintén hazánkban rendezendő, budapesti Szinkron Világbajnokság lesz, áprilisban ? mondta Engi Klári, a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség Pontozásos Ágazatának igazgatója.

? Nagy várakozással tekintünk a hazai műkorcsolya, jégtánc és szinkronkorcsolya soron következő kiemelkedő eseménye elé. A több korosztályban, Debrecenben megrendezendő országos bajnokság rangja vitathatatlan. De nekünk, mint a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség Junior Műkorcsolya és Jégtánc Világbajnokság szervezésében együttműködő partnerének, a Debreceni Sportcentrumnak, ez a rangos verseny kitűnő alkalmat biztosít arra is, hogy megbizonyosodhassunk róla: jó úton járunk a VB előkészületeiben. Ma, a hajnali órákban fejeződtek be a Grease című musical díszleteinek elpakolási folyamatai a Főnixben, de nincs megállás: itt az újabb feladat, jeget kell készíteni ott, ahol tegnap este még kb. 4000 néző tapsolt a többi között a Summer nights-nak. A helyi-, és a MOKSZ által megbízott szakemberek, az előre egyeztetett menetrend szerint készítik elő az arénát és kezdik el hűteni a multifunkcionális létesítményt. Az előkészületi munkálatok (jégalap elkészítése, jéggát elhelyezése, festés két rétegben) befejezését követően, szilveszter előtt egy nappal már a jég hizlalása is megkezdődhet annak érdekében, hogy a lehető legjobb minőségű pálya várja az Országos Bajnokságra érkezőket, hazánk második legnagyobb rendezvénycsarnokában, az impozáns Főnix Csarnokban. Szeretettel várjuk a résztvevőket és a korcsolyázást szerető nagyközönséget is! ? mondta Becsky András, a Debreceni Sportcentrum Kft. ügyvezető igazgatója.

Szóljon hozzá!