ZETApress

hírportál

Balatoni óévbúcsúztató

III. Szilveszteri Renault RegattaMi is lehetne frappánsabb lezárása az évnek a Balatonnál, mint egy szilveszteri vitorlásverseny? December 31-én csütörtökön immár 3. alkalommal rendezik meg a hagyományteremtő céllal indított Szilveszteri Renault Regattát ? tudtuk meg Rápolthy Edittől. Sajnos a tavalyi verseny a rekord hideg miatt elmaradt!

Idén közel 20 egység több mint 100 vitorlázóval a fedélzetén vág neki a kihívásnak, hogy a legjobban teljesítse a balatonlellei BL Yacht Club előtti vizeken kirakott pályát, és az év utolsó óráiban még a dobogó tetejére állhasson! Ha hinni lehet a meteorológusoknak, remekül hajózható lesz a tó, és ugyan 5 fok alatti hőmérsékletben, de napos időben állhatnak rajthoz a vitorlázó csapatok, melyek között idén is megtalálhatóak lesznek a hazai vitorlássport szcéna ismert versenyzői.

A verseny teljesen egyforma Bavaria 32 cruiser hajókkal zajlik majd, így még inkább a csapatok tudásán múlik a győzelem. A verseny maga selejtezőkkel kezdődik, ahonnan többkörös futam után az első két hajó egyenes ágon jut be a nagy-döntőbe, míg a 3. és 4. helyen célba érkezők a kisdöntőben folytatják. A III. Szilveszteri Renault Regatta vízi biztonságát a Vízi-mentők Magyarországi Szakszolgálata felügyeli.

A meglehetősen egyedi óévbúcsúztatón azonban nemcsak azoknak szeretnének örök emléket adó programot biztosítani, akik hajóra szállva, a Balaton hullámai között töltik 2015 utolsó napjának pár óráját, hanem azoknak is, akik a partról követik majd ezt az versenyt. A versenysátorban és az étteremben is online, a Snewisport közvetítésével élőben követhetőek a versenyben lévő hajók, forralt bor, meleg tea, számos finomság és szilveszteri hangulat várja a parton lévőket és a kikötőbe ellátogatókat. A verseny ideje alatt december 31-én fél 10 és 16 óra között tárt kapukkal várnak minden nézőt és érdeklődőt a balatonlellei BL Yacht Clubban!

A 08:45-ös kormányosi értekezletet követően a vitorlásverseny 9 órakor sorsolásokkal (hajók, legénység) kezdődik, majd az első csoport 6 hajója kihajózik a 10 órai rajt helyszínére. A II. és III. csoport 6-6 hajója 11 és 12 órakor rajtol. 13 órakor kezdődik a kisdöntő az I. II. III. csoport 3-4. helyezettjei részére, míg az I. II. III. futam 1-2. helyezettjeinek döntője 14 órakor kezdődik. A díjátadó 15:15-től lesz a BL Yacht Clubban, a Köztársaság utca 36-38-ban.

Szóljon hozzá!