ZETApress

hírportál

Kiemelt 5próba Rióba!

Kiemelt 5próbaMint másfél hete javasoltuk, szilveszter délelőttjén sportoljunk együtt a Margitszigeten! Olimpikonokkal együtt lehet részt venni december 31-én az 5próba Rióba próbáin. Aki sok rendezvényen vesz részt, az kétszemélyes utat nyerhet Rióba. Nem a helyezés, a részvétel számít! ? tudatták sajtósaik.

A Margitszigetre minden sportolni vágyó és életmódot váltani készülő embert várnak, ahol négy próba közül választhatnak a számukra testhezálló távokon. A könnyen teljesíthető, rövidebb próbákon belekóstolhatnak a különböző mozgásformákba azok is, akik eddig csak kacérkodtak a gondolattal, és természetesen a hosszabb távokon a rendszeresen sportolók is megtalálják a számításukat. A már aktívan sportolók számára remek alkalom, hogy más szakágakban is kipróbálhassák magukat.

A rendezvényen részt vesz Cseh László, aki meglepő vagy nem meglepő módon, de nem az úszást választotta: Pulai Imrével és Kökény Rolanddal fog 6 km-t gyalogolni. Dombi Rudolf a 300 méteres úszást választotta. Kammerer Zoltán félmaratont, azaz 21,4 kilométert (négy szigetkört) fog futni, a Szobi Kajak-kenu Club és a Nőtincsi Kajak-kenu Szakosztály fiatal sportolóival együtt. Kövér Márton maratoni kajak-kenu világbajnok egy szigetkört fog futni, Péni István ifjúsági olimpiai bajnok sportlövő szintén egy szigetkört fut. Aktívan részt vesz még a szilveszteri eseményen Hadfi Dániel Európa-bajnok dzsúdós is. ? Célunk, hogy minél többen kezdjenek el mozogni, ismerjék meg a sport előnyös hatásait, és tapasztalják meg azt az életminőség-javulást, amit a rendszeres mozgás nyújtani tud ? fejtette ki Szemén Róbert fő-szervező. Az év utolsó napján keresik a legsportosabb budapesti önkormányzatot és vállalkozást, így felhívással fordultak a budapesti önkormányzatokhoz és cégekhez, hogy minél nagyobb számban vegyenek részt a rendezvényen.

Az 5próba Rióba sportrendezvény-sorozat lényege, hogy budapesti és vidéki helyszíneken rendszeresen, pontos tematika szerint, szabadidősport-események keretében öt klasszikus sportágban, különböző távokat lehet teljesíteni, és pontokat gyűjteni, melyekből a Játék időtartama alatt négy alkalommal és a Játék időtartamának legvégén is nyeremények kerülnek kisorsolásra. Az 5Próba Rióba 10 kiemelt eseménye átnyúlik 2016-ra, a Riói Nyári Olimpia évébe, a sok értékes nyeremény mellett a program fődíja kétszemélyes Riói Olimpiai utazás.

A programsorozatot azért hívta életre a Magyar Olimpiai Bizottság, hogy bárki átélhesse a tusákon keresztül az olimpiai játékok eszméjét, ahol az a legfontosabb érték, hogy igyekezettel, akaraterővel és kitartással a legjobbat hozza ki magából a sportoló. A szervezők azokat szeretnék megszólítani, akik eddig még nem sportoltak, és lehetőséget kínálnak arra, hogy minél többen megtalálják a saját sportágukat. A programsorozat első rendezvényére, december 31-én csütörtökre a Margitszigetre várnak mindenkit, hogy az év utolsó napján közösen sportoljanak, mozogjanak. A rendezvényen számos olimpikon, neves sportszemélyiség is aktívan részt vesz! Valóban nem a győzelem, hanem a részvétel számít!

Szóljon hozzá!