ZETApress

hírportál

Világbajnokát ünnepelte Gyömrő

Ilonka a vitrin előttTöbb százan ünnepelték Ignácz Ilonát, a felmenői által gyömrői kötődésű 1965-ös kézilabda világbajnoknőt, a nevét viselő városi sportcsarnokban. Az alkalmat az a szépen kimunkált vitrin felavatása adta, amelyben az ünnepelt által a városnak ajándékozott legfontosabb relikviát helyezték el ? tudtuk meg Jocha Károlytól.

A köszöntők sorát egykori edzője, Fleck Ottó nyitotta meg. Elsősorban a jövő generáció tagjaihoz szólt, akik nagy figyelemmel hallgatták az idős mestert, aki éveken át irányította az akkori idők legjobb csapatát a Vasas SC-t, ahol Ilonka is játszott a Testnevelési Főiskola befejezését követő években. A szakember méltatta Ilonka pályafutását, amelyet az Angyalföldi Sportiskolában kezdett, majd a TF-et követően a Vasasban folytatott. És egy érdekes momentumot is kiemelt a játékos pályafutását követő időszakból is. Ilonka ugyanis az Építők SC elnökhelyettese lett, akit Fleck Ottó szerint az akkori elnök, Zsigmond László jó szemmel választott maga mellé. Közös munkálkodásuk évei az Építők SC legsikeresebb időszakára estek.

Dr. Gyenes Levente, Gyömrő Város polgármestere is gratulált az ünnepelt sikereihez, majd a helyi sportéletről adott rövid beszámolót. Kiemelten szólt a Magyar Kézilabda Szövetség százmillió forintos idei támogatásáról, amelyből többek között egy 100 kilowatt elektromos áramot termelő naperőművet tudnak kialakítani. A polgármester további mondandója és az ünneplés folytatása idekattintva olvasható.

Szóljon hozzá!