ZETApress

hírportál

Ezüstvasárnapi sportágválasztás

Téli SportágválasztóTéli sportágak kavalkádja vár december 13-án Ezüstvasárnap a Városligeti Műjégpályán! 10 és 20 óra között a Nagy Sportágválasztó Szervező Iroda szervezésében valósul meg a II. Téli Sportágválasztó ? Mozogj télen is! nevű esemény ? tudtuk meg délután a Városligeti Műjégpályán. Az első télit január 18-án rendezték.

Az esemény két fővédnöke: Borkai Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnöke és Tarlós István, Budapest főpolgármestere. A szervezők az adventi időszak ezüstvasárnapján a Téli Sportágválasztó rendezvénnyel igyekeznek felejthetetlen sportélménnyel megajándékozni a budapesti és a környező régió lakosait, remélve, hogy aki itt beleszeret egy-egy sportágba, akár már ezzel kapcsolatos kívánságot is kérhet a karácsonyfa alá, s így az Újévet már sportágat választóként folytathatja tovább.

Mint november 13-án megírtuk, a Téli Sportágválasztó 2015. év egyik legklasszabb sportos eseményének ígérkezik, ahol a megjelenő sportágakat minden esetben szakemberek, edzők képviselik. Ők mutatják be az adott mozgásforma lényegét és információt adnak a sportág gyakorlásának lehetőségeiről, feltételeiről. A rendezvényen magas színvonalú bemutatókban is gyönyörködhetnek a látogatók.

Az eseményen a téli sportágak nagy nevei is jelen lesznek: a jégtánc és műkorcsolya képviseletében Engi Klára és Gór-Sebestyén Júlia; Kiss Zsolt, a curling sportág kétszeres világbajnoka; Szuper Levente és a magyar jégkorong válogatott több tagja: többek között Kóger Dániel és Orbán Attila. Találkozhatunk Pulai Imre olimpiai bajnok kenusunkkal, aki már a víz jéggé fagyott változatán száguld a szánkó után versenybobban; a rendezvényen a kajak-kenu sport további kiválóságai, többek között Dónusz Éva, Patyi Melinda, Csabai Edvin és Storcz Botond is megjelennek. A Tél Sportágválasztó vendégeként köszönthetjük majd Mohamed Aidát és Boronkay Pétert is, valamint a Rio Klub sporthőseit is, akik a szomszédos Mikulásgyárban tett látogatásuk után jönnek át a II. Téli Sportágválasztóra.

Az előző rendezvényhez képest nőttek a jeges felületek, mivel a Műjégpálya elkerített, kb. 2000 m2-es jégfelülete mellett, a szintén 2000 m2-es gyakorló jégpályán is kipróbálható lesz a jégkorong, a korcsolya szakágak (jégtánc, szinkronkorcsolya, műkorcsolya, gyors-korcsolya), a curling, a bob, a szánkó és a jégvitorlás.

Vajdahunyad vára előtt mindenki tesztelheti magát síelésben, snowboardozásban, megismerhető lesz a biatlon két szakága: a sífutás és a lövészet, kipróbálható lesz a korfball és a jégkorfball, megjelenik egy új sportág splitt-pong is, de a téli extrémebb sportágakkal is meg lehet ismerkedni majd testközelből, így Téli Sportágválasztón mindenki számára kiderülhet, hogy mi is az a snowshredder, snowsegway, airborad, snowscooter? A kutyás sportágak sem fognak hiányozni, hiszen szinte a teljes szakági kínálat megjelenik, lesz kutyafaszánhajtás és kutyafogathajtás, a canicross (kutyás futás), a bikejöring (kutyás terepkerékpározás) és a dog scooter (kutyás tereprollerezés).

A Téli Sportágválasztó támogatói a MOB, a Magyar Állampapír, a Decathlon, a Groupama Biztosító, a Reanult Budapest, a Merkapt Zrt. és a Kristály Kft. is élményeket adó játékokkal készül a rendezvényre, így mindenképpen érdemes lesz az ő sátraikat is felkeresni! A MOB Ötpróba Rióba! eseménysorozatának Mini-Ötpróba Rióba verziója is megjelenik a Téli Sportágválasztón, és Mozogj 10 percet az egészségért! szlogennel mozgásra biztatja a látogatókat. A MOB sátrában 5 játékos feladattal (helyből távolugrás, ugrókötelezés, szökdelés, ergométeres evezés, görgős padon kerékpározás) lehet pontokat szerezni. A MOB Ötpróba Rióba! eseménysorozata több kiemelt rendezvényen keresztül szólítja meg elsősorban a felnőtt lakosságot, ahol az egyes próbák teljesítésével pontokat lehet szerezni, a beváltott pontokkal pedig a sorsolásokon értékes nyereményekhez juthatnak a résztvevők. A fődíj 2 személyes út a 2016-os Riói Nyári Olimpiára!

A rendezvényen a Sí-Klaszter egy külön sátorral képviselteti magát, ahol az érdeklődők a Síoktatók Magyarországi Szövetsége, a Síakadémia, a Freeride Club, a Nanook Síisklola, a Zemplén Kalandpark és a Wax Klub képviselőivel is találkozhatnak és szerezhetnek értékes információkat. A szervezők pecsételő-füzettel is szeretnék minél több sportág és kiállítói aktivitás meglátogatására ösztönözni a közönséget, mellyel nem csak élményeket, hanem az ajándéksorsolásoknak köszönhetően, értékes nyereményeket is hazavihetnek magukkal a látogatók. A II. Téli Sportágválasztóra a belépés ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött! A látogatói regisztráció és a rendezvényről további információ a honlapjukon és az esemény Facebook-oldalán érhető el.

Fontos látogatói információk

A II. Téli Sportágválasztó bejárata nem a Városligeti Műjégpálya főbejárata lesz, hanem attól kb. 250 méterre található oldalsó, felmolinózott kapun keresztül, a regisztrációs sátraknál léphetnek be a látogatók a rendezvényre. A belépődíjas közönségkorcsolyázás a Műjégpálya kb. 12 ezer m2-es jégfelületén ? a Téli Sportágválasztó rendezvénytől függetlenül ? zavartalanul működik, melyhez korcsolyajegyet, a Műjégpálya nyitvatartási idejében a főbejáratnál kell váltani! A Téli Sportágválasztón megjelenő sportágak kipróbálása és a rendezvényen való részvétel saját felelősségre történik!

A rendezvényre az időjárási viszonyoknak megfelelő téli ruházat és lábbeli használata ajánlott, hiszen az egyes téli sportági helyszínek és azok megközelítési útvonala csúszós, jeges lehet! Amennyiben a látogató rendelkezik már tud korcsolyával, azt kérjük mindenképpen hozza magával, hogy a korcsolyás sportágakat ki tudja próbálni (pl: jégkorong, bandy, jégtánc, műkorcsolya). A sportágak csak korlátozott számban készülnek kölcsön-korcsolyákkal! A Magyar Korcsolya Szövetség 4-8 év közötti gyermekeknek fél óránként csoportos korcsolyaoktatást tart, melyre a helyszínen lehet beregisztrálni, az oktatáshoz korcsolyákat a sportág biztosít. A síelés, snowboard kipróbálásához sporteszközöket a sportági képviselők biztosítanak.

Szóljon hozzá!