ZETApress

hírportál

Német nagydíjas az Arénában

Dr. Szabó Tünde, az EMMI sportért felelős államtitkára adta át délután az EMMI nagydíját. A Papp László Sportarénában péntek reggeltől ma délutánig megrendezett Uniqa Lovas Világkupán a német Jörne Sprehe nyerte el az Emberi Erőforrások Minisztériumának nagydíját.

Második helyen a lengyel Maksymillian Wechta végzett, harmadik Oroszország színeiben Alekszandr Belekhov lett. Ifjabb Lázár Zoltán, versenyszám legsikeresebb magyar versenyzője hibátlan lovaglással a 6. helyet szerezte meg a több ezer fős publikum előtt. Az idei világkupán a versenyszámokon túl gyermek lovasnap, lovas szakági bemutatók, külföldi és hazai világszámok, látványos lovas színházi show műsor várta az érdeklődőket. Részletek idekattintva olvashatók.

A 9. alkalommal megrendezett nemzetközi Lovas Világkupa az elmúlt években a lovasélet meghatározó eseményévé vált. Az egyik legnépszerűbb versenyszám évek óta a kettesfogatok szimultán versenye, ahol a győztes Kiss Sándornak a Szentkirályi Ásványvíz Kft-t és a Kékkúti Ásványvíz Zrt-t is tulajdonló Central European Mineral Water Holding elnöke, Balogh Levente nevében adták át a Szentkirályi Kupát.

Thomas Frühmann nyerte a Szentkirályi Fair Play Díjat a Lovas Világkupán. A verseny szellemiségét és szabályait leginkább tiszteletben tartó, etikus magatartásával példát mutató versenyző, Thomas Frühmann vehette át a díjat, amelyet idén először a Nemzeti Vágtán adtak át. A díj nyertese fantáziát látott a többek által leírt The Sixth Sense nevű lóban, és elindította annak sikeres versenykarrierjét. A 63 éves lovas a 19 éves, kiváló állapotban lévő lóval magas kora ellenére is nagyszerű eredményekkel versenyez; a Lovas Világkupa pénteki minősítő számában is ők vehették át az első helyért járó díjat. Sportteljesítményével példát mutat a lovasok következő generációinak.

? Magyarországon újra virágkorát éli a lovassport, amely nem csak a tradicionális hazai értékek közvetítésében játszik fontos szerepet, de a sportszerű versenyzés mintapéldája is egyben. Az etikus versengés a futamokon túl, az élet minden területén elengedhetetlen: a tisztességes verseny szabályainak betartása az üzleti világban is az egyik legfőbb alapelvünk. A lovas sportok kedvelőjeként régóta szerettem volna kifejezni támogatásomat a legsportszerűbb indulók felé, így született meg idén nyáron a Szentkirályi Fair Play Díj ötlete. A díjat hagyományteremtő céllal alapítottuk, ezért nagy örömmel tölt el, hogy idén már másodjára adhattuk át ? fejtette ki Balogh Levente, a Central European Mineral Water Holding elnöke.

Szóljon hozzá!