ZETApress

hírportál

Ákos írt Imrének

Nagy Ákos világbajnokTisztelt Elnök Úr! Azért választottam a nyílt levél kommunikációs formát mondanivalóm megosztásához, mert korábban sem méltatott válaszra, és ezt már nem is várom el Öntől! ? írta Dobos Imrének, a Magyar Súlyemelő Szövetség elnökének Nagy Ákos okleveles sportmenedzser.

Szomorúan követtem nyomon az elmúlt napokban a kvalifikációs világbajnokság történéseit. Őszintén sajnálom, hogy az Ön által hónapokon keresztül mantrázott és mindenki számára beígért három olimpia kvóta megszerzése ezúttal is elmaradt. A versenyzőink ? mint az elmúlt világversenyeken is ? mindent megtettek a sikerért, de ez sajnos kevés az eredményességhez. Kérem Önt, hogy ? szokása szerint ? ezúttal ne tolja rájuk és klubjaikra a felelősséget!

A riói már a harmadik olyan olimpiánk lesz, ahol mindössze egy magyar súlyemelő képviselheti majd az érmeket tekintve 12., a szerzett pontok alapján 8. legeredményesebb olimpiai sportágunkat, amely országos szakszövetségét Ön vezeti 2008 novembere óta. Elvesztegettünk ismét négy évet. Nincs több idő!

Ön, és az Ön által a Magyar Súlyemelő Szövetség elnökségébe hozott ?szakértők? bizonyították az elmúlt években már sokszor, hogy képtelenek a magyar súlyemelés megújítására, fejlesztésére. A szakosztályok és a sportágban résztvevő, aktív korú versenyzők száma és minősége évről évre csökken, Önök képtelenek a sportági erózió megállítására! A nemzetközi eredményesség minden szinten, messze alulmúlja mindazt, amire a magyar súlyemelősport hivatva van, és képes.

A sportágban dolgozók nyomorognak, annak ellenére, hogy ma a sport stratégiai ágazat Magyarországon, és a súlyemelés népszerűsége egyre növekszik világszerte. Nincsenek üzleti alapon értendő szponzorai a Magyar Súlyemelő Szövetségnek, csak átláthatatlan érdekeltségű baráti támogatók. A sportág MOB képviselői közül egy sem emelt súlyt életében, méltatlanok a magyar súlyemelés képviseletére. Kérem, ne bújjon a felelősségvállalás elől a ?magas szintű? sportvezető barátai mögé sem! Ön és cinkosai morális és mentális kényszerzubbonyba zárták a magyar súlyemelő-társadalmat.

Elég volt, tisztelt Elnök Úr! Ha Önben van egy kis szakmai és emberi büszkeség, esetleg egy kis önbecsülés, és valóban felelős sportvezetőnek tartja magát, kérem ezúttal végre vállalja a felelősséget az elmúlt évekért! Kérem, tartson önvizsgálatot Elnök Úr! Megmérettek, és ismét ? immár sokadszor ? könnyűnek találtattak! Mi kell még ahhoz, hogy belássák: Nem megy ez Önöknek!

Felszólítom, ha valóban fontos az Ön számára a magyar súlyemelés jövője, azonnali hatállyal mondjon le a Magyar Súlyemelő Szövetségben betöltött pozíciójáról, és kérje erre fel az Ön által idehozott, hozzá nem értő barátait is. Kérem továbbá, hogy a közösség szemébe nézve is vállalják a felelősséget a tetteikért, haladéktalanul hívjanak össze tisztújító közgyűlést, és ne álljanak tovább a sportág megújításának, felemelkedésének útjába. Nincsenek illúzióim azzal kapcsolatban, hogy megteszi. Elnök Úr, tudja, miért? ? Mert Önnek a személyes hatalma megtartása sokkal fontosabb, mint a magyar súlyemelés jövője!

Mi, akik generációk, évtizedek óta a magyar súlyemelésért élünk, tudjuk jól, az Ön uralkodása előtt is volt élet a magyar súlyemelésben. Hisszük, és valljuk, hogy a magyar súlyemelő-társadalom nem egyenlő azokkal, akik ma vezetik, és tudjuk, hogy van jövője szeretett sportágunknak. Azonban ehhez Önök már nem kellenek! Tisztelettel: Nagy Ákos okleveles sportmenedzser, kétszeres junior súlyemelő világbajnok, a Veres Győző Súlyemelő Akadémia SE elnöke, a Mindenki súlyt emel-mozgalom alapítója.

1 hozzászólás

  1. Sajnálom a kialakult helyzetet. Hol vannak a Földi Imik, Baczakó Petik, Veres Győzikék vagy akár a kisebb nevek?