ZETApress

hírportál

Varga Zsolt bizakodó

Varga Zsolt edzőHosszú évek vergődése után a Fradi vízilabda csapata tavaly a 4. helyen végzett a bajnokságban. Az idei pontvadászatban a csapat nyolc meccsből hatot megnyert és csak a Honvédtól és az Euroliga-résztvevő OSC-től kapott ki, mindkétszer egy-egy góllal. ? Elégedett a csapatával? ? kérdezte Varga Zsolt edzőt Takács Gábor.

V.ZS: Feltétlenül! Jó úton járunk. Fizikálisan és a játékban is jelentősen fejlődtünk.

? Az Európa Kupában viszont nem jutottak be a legjobb nyolc közé.

V.ZS: Előzetesen a negyeddöntőbe vártam a csapatot. A hazai rendezésű csoportot meg is nyertük. A második körben, Nápolyban viszont kulcsjátékosaink közül többen sérülés miatt nem játszhattak. Ráadásul nagyon erős kvartettbe kerültünk, így is mindössze egyetlen gólon múlt a továbbjutásunk.

? Hogyan értékeli az Eger elleni Magyar Kupa negyeddöntőt?

V.ZS: Az első meccset Egerben megnyertük. Ott, ahol nagyon kevés vendégcsapat tud győzni. ? Sajnos a népligeti visszavágó nem sikerült, így az igazi bravúr elmaradt. Nem jutottunk be a legjobb négy közé.

? Szakmai igazgatójuk, Gerendás György egyben a válogatott másodedzője is. Mit jelent ez a Fradi számára?

V.ZS: Azt hiszem, hogy egy ilyen felkérést, mint amilyet Gyuri kapott, nem lehet visszautasítani. Mindenképpen jó, hogy gyakran látja testközelből a magyar elitet. A Fradi számára pedig nagy megtiszteltetést jelent, hogy szakmai igazgatónk segítheti Benedek Tibi munkáját!

? Tóth Márton személyében válogatott kerettagjuk is van.

V.ZS: Sokat dolgozunk azért, hogy Marci ott legyen a januári szerbiai Eb-n.

? Mit vár a mieinktől a kontinensvetélkedőn?

V.ZS: 2012 óta jelentősen átalakult a válogatott, ez sok nehézséget jelent. Ettől függetlenül bízom abban, hogy bejutunk a legjobb négy közé, bár az egyenes kieséses szakaszban bármi előfordulhat. Egyébként is a sportban a gyengébb bármikor legyőzheti az erősebbet? Abban viszont biztos vagyok, hogy kijutunk a riói olimpiára!

Szóljon hozzá!