ZETApress

hírportál

Kosarasok hétvégéje

All-Star logó 2015A 2015. évi Simple All-Star Kosárlabda Gála helyszíne a SYMA Rendezvényközpont lesz november 28-án szombaton 16:30-tól ? tudtuk meg a mai sajtótájékoztatón a Magyar Sport Háza IV. emeletén. A hagyományos kosárünnep névadó támogatója az OTP Mobil új alkalmazása a Simple.

A Simple felhasználók péntek éjfélig 2500 forint helyett 1900 forintért válthatják meg elővételes jegyüket a Gálára. Az ingyenesen letölthető ? szolgáltató független ? alkalmazás minden Android, iOS, vagy Windows Phone okos-telefonnal használható. Az így vásárolt jegyekkel nyomtatás nélkül, a gyors soron keresztül léphetnek be a felhasználók a Simple kiemelt szektorába.

A gála csapatainak kezdőötösét idén is a közönség szavazhatta meg, a kereteket a Kelet és a Nyugat válogatottjának szakvezetői egészítették ki. A szakvezetők a keretek kialakításánál arra is ügyeltek, hogy minden klub képviseltesse magát az All-Star csapatokban, így a lokálpatrióták is megtalálhatják saját kedvencüket a sportág ezen ünnepi eseményén. A szavazáson összesen 22 ezer 300 szavazat érkezett a játékosokra. Kelet és Nyugat edzőit a klubok aktuális helyezése alapján kérték fel a szervezők. Így alakult ki az az érdekes helyzet is, hogy Pór Péter két fronton is ? a Rookie Game-en, mint az U20 férfi válogatott edzője, és mint Kelet másodedzője ? foglalkoztatva lesz szombaton. Jegyek még válthatók a SYMA Csarnok jegypénztárában.

A szervezők ebben az évben is látványos gálaelemekkel és fellépőkkel készülnek, ezzel is emelve az esemény rangját és megadva a csapatoknak és a szurkolóknak a valódi gála hangulatot. A kosárlabda sportág utánpótlása is bemutatkozik 17 órakor a Rookie Game mérkőzésen, ahol az egyetemisták válogatottja méri össze tudását az U20-as férfi válogatottal (ez a program egyébként felkészülési mérkőzés is az U20-as csapatnak). A szervezők és a Szövetség már hagyományt teremtve integrációs programokat is lebonyolít a Gála felvezetésében. A Rookie Game félidejében Speciális Olimpikonok bemutató mérkőzését tekinthetik meg a kilátogatók, majd a Főmérkőzést megelőzőn a kerekes székes kosárlabdázók Kelet-Nyugat összecsapása kerül megrendezésre.

A szervezők és a Szövetség már hagyományt teremtve integrációs programokat is lebonyolít a Gála felvezetésében. 17:45-kor Rookie Game félidejében Speciális Olimpikonok bemutató mérkőzését tekinthetik meg a kilátogatók, majd a Főmérkőzés előtt 18:50-kor a kerekes székes kosárlabdázók Kelet-Nyugat összecsapása kerül megrendezésre.

Budapesten már hagyománya van az All-Star gáláknak. A Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége a múltban hosszú évekig sikerrel folytatott vidék politikát, hogy egyre több nagyvárosban népszerűsödjön, fejlődjön a kosárlabda sportág. Utólag megállapíthatjuk, hogy ez túl jól is sikerült, így az utóbbi években megváltozott a cél. Bár a budapesti kosárlabda, utánpótlás szinten komoly eredményeket ér el évről-évre, a felnőtt élcsapatok még nem alakultak ki.

Az All-Star Gála programját idén is számos ügyességi játékkal színesítik a szervezők: MOLTEN Generációk csatája Shooting Stars dobóverseny a közelmúlt sztárjainak, és a jelenkor feltörekvő tehetségeinek részvételével; B33 Kelet-Nyugat Gálamérkőzés; zsákoló show a gálán résztvevő csapatok sztárjátékosaival. A mérkőzés végén lesz a Simple MVP Díj átadása. A tavalyi év szenzációja az ukrán tánccsoport, a Red Foxes volt. Idén is hasonló meglepetéssel szolgálnak a szervezők, hisz Szlovéniából érkezik a Frogs táncos akrobatika csoport, s a zenei háttérben is meglepetésekre lehet számítani. A kilátogatónak a felejthetetlen élményt garantált!

Az MKOSZ ezzel a rendezvénnyel is szeretné kifejezni elkötelezettségét a budapesti kosárlabda szakmai fejlesztése és a budapesti szurkolók felé azzal, hogy a legjobb játékosokat a fővárosba hívja egy gálamérkőzésre. A mérkőzést a televízióban (m4 Sport) felvételről tekinthetik majd meg azok, akik nem a helyszínen szurkolnak kedvenceiknek. Idén első alkalommal kedvezményes elővásárlási akciót hirdetett a rendezvény névadó főszponzora a Simple. Az alkalmazással vásárolt jegyek ára mindössze 1900 forint. A helyszíni aktív szurkolóknak ajándékokkal kedveskednek a szervezők.

Szóljon hozzá!