ZETApress

hírportál

Bronzérmes a magyar csapat!

Rendkívül izgalmas napra készülődhettünk, hiszen a szombati sikert követő záró fordulót csapatunk a 2. helyről kezdte, de öt csapat is csak egyetlen ponttal lemaradva követte a mieinket. Győzelmünk esetén viszont beérhettük volna az orosz csapatot is ? tudatta Szurmai-Palotai Piroska kommunikációs vezető.

Nos, a magyar együttes mind a négy tagja döntetlenül fejezte be vasárnapi partiját ? sorrendben Rapport, Almási, Balogh, majd legvégül Lékó remizett ? így az biztossá vált, hogy Oroszország veretlenül szerezte meg a kontinens bajnoki címet. A mieink végső helyezése azonban a további mérkőzések eredményétől függött.

A riválisok közül Franciaországnak és Örményországnak sikerült győznie, ezzel csapatpontszámban beértek bennünket. A segédpontszámítás végül az örményeknek kedvezett, a zárófordulóban szerzett 3:1-es nagy arányú győzelmüknek köszönhetően megelőztek bennünket. Azonban a franciák nem, így a fantasztikus 3. helyen végezett Polgár Judit csapata! Európa-bajnok: Oroszország 15, 2. Örményország 13, 3. Magyarország 13, 4. Franciaország 13 pont.

A magyar nőknek a záró fordulóban Lettország jutott ellenfélül. Papp Petra remek győzelmével és Mádl Ildikó döntetlenjével 1,5:0,5 arányban vezettünk. Ezt követően Gara Tícia győzelmével és Rudolf Anna döntetlenjével kialakult a 3:1-es végeredmény. A vasárnapi siker a végelszámolásban a 7. helyet jelentette. Az orosz válogatott első helye itt sem forgott veszélyben, kilenc mérkőzésükből nyolc győzelemmel, egy döntetlennel veretlenül, 17 ponttal szerzeték meg az Európa-bajnoki címet. 2. Ukrajna 15, 3. Grúzia 14, ….7. Magyarország 11 pont. Az izlandi Európa-bajnokság bronzérmes férficsapata, valamint a 7. helyezést elért női válogatott hétfőn 21:35-kor érkezik a Ferihegyi repülőtér 2B termináljára.

Szóljon hozzá!