ZETApress

hírportál

Újabb remek sakkgyőzelem

Férficsapatunk a kapitánynővelTegnap a csütörtöki izlandi sikerhez hasonlóan újabb magyar férfigyőzelem született. Az izlandi sakk csapat Európa-bajnokság 7. fordulójában a fiaink legyőzték Spanyolországot, lányaink viszont kikaptak az oroszoktól ? tudatta Szurmai-Palotai Piroska kommunikációs vezető.

A reykjavíki viadal 7. fordulójában Lékó Péterék a spanyol válogatott ellen ültek asztalhoz. A fordulatos csatában Rapport Richárd és Almási Zoltán is győzni tudott, Lékó döntetlent ért el, így Berkes Ferenc veresége is ?belefért? a 2,5:1, 5 arányú győzelembe. Mindeközben a nők sajnos vereséget szenvedtek az igen erős oroszok ellen, Vajda Szidónia és Rudolf Anna tudott döntetlent elérni, a többiek kikaptak. Két fordulóval a vége előtt a magyar férfi válogatott a 6. helyen áll, de a másodikkal azonos pontszámmal. A nők sajnos visszaestek a 7. helyre. Fantasztikus hajrá várható, Lékóék a következő fordulóban az ugyancsak 10 pontos Azerbajdzsánnal játszanak. A győztes a záró fordulóban egy lépésre lesz a dobogótól!

Micsoda Eb!

A magyar férfi válogatott a reykjavíki Európa-bajnokság 6. fordulóját követően a 4. helyen állt, majd a 7. fordulóban legyőztük Spanyolországot 2,5:1,5-re, és ezzel visszacsúsztuk a 6. (!) helyre. Az élcsapatok egymás elleni eredménye miatt alakulhatott ki ez a rangsor. Két fordulóval a vége előtt a férfiaknál rendkívül kiélezett a helyzet. A mezőnyt Oroszország három pont előnnyel vezeti, de az őt követő öt csapat, köztük a magyar is, egyaránt 10-10 pontot szerzett. Az utolsó előtti fordulóban az első hat egymás ellen játszik, a mieink Azerbajdzsánt kapták.

Érdekesség, hogy a második táblán játszók eredményességi rangsorát jelenleg Rapport Richárd vezeti, míg a harmadik táblán Arkadij Najdisch, az azeri csapat tagja a listavezető. A nőknél szintén az orosz válogatott áll az élen. A mieink az első helyen kiemelt Grúzia ellen ülnek asztalhoz, egy bravúr győzelemmel felzárkóznának az élmezőnyhöz.

Állás a 7. forduló után, férfiak: 1. Oroszország 13, 2. Franciaország 10, 3. Azerbajdzsán 10, 4. Örményország 10, 5. Grúzia 10, 6. Magyarország 10 pont. Nők: 1. Oroszország 13, 2. Ukrajna 11, 3. Grúzia 11? 7. Magyarország 9. A 8. forduló párosítása, férfiak: Oroszország ? Örményország, Franciaország ? Grúzia, Azerbajdzsán ?Magyarország. Nők: Lengyelország ? Oroszország, Grúzia ? Magyarország, Franciaország ? Ukrajna. A partik magyar idő szerint 16 órakor kezdődnek. A játszmák magyar nyelvű kommentálással idekattintva elérhetők. Mai kommentátoraink: Ács Péter és Gledura Benjamin.

Szóljon hozzá!