ZETApress

hírportál

Fiaink a dobogón

Berkes FerencBerkes Ferenc győzelmével nyertek a férfiak. A vasárnapi remi után a hétfői negyedik fordulóban Lengyelország volt a férfi válogatott ellenfele. Három döntetlennel és Berkes Ferenc győzelmével 2,5:1,5 arányban megszereztük a két csapatpontot ? tudatta Szurmai-Palotai Piroska kommunikációs vezető.

A nők ellenfele Franciaország volt, Mádl Ildikó és Rudolf Anna kikapott, Vajda Szidónia és Papp Petra döntetlenjével 3:1-re győztek a franciák. Négy forduló után a nők a nyolcadik, a férfiak a harmadik helyen várják a folytatást. Az ötödik fordulóra ma kerül sor, a férfiaknál Magyarország?Ukrajna, a nőknél Magyarország?Spanyolország összecsapás lesz.

? Ismét egy nehéz mérkőzés várt ránk a negyedik fordulóban, de optimisták voltunk, hiszen a lengyeleket többször sikerült már legyőznünk. Az első táblán Lékó nagyon érdekes vezéráldozattal játszotta a megnyitást, a kialakult állásban ellenfele nem tudott győzelemre játszani, így kiegyeztek döntetlenben. Másodikként Balogh Csaba fejezte be a partiját. Sajnos a nyitásból nem sikerült előnyt kihozni, később lépésismétléssel lett döntetlen ez a játszma is. Rapport Richárd a nyitás után kisebb előnyre tett szert, majd minőséget nyert. A jobb állásban pontatlan lépések következtek, amire fiatal ellenfele veszélyes ellenjátékot kapott. Miközben még folyt a játszma a legnagyobb izgalmakat Berkes partija okozta. Kiegyenlített állásban sikerült kiéleznie a helyzetet, ám a kockázatvállalás közepette ellenfelének nyerő esélyei voltak. Fecó azonban fantasztikus védőlépésekkel megzavarta ellenfelét és fordított! Ez még inkább kizökkentette a lengyel játékost, vesztőt lépett, amit Berkes kihasznált és nyert. Ricsi fejezte be utoljára, döntetlenjével pedig 2,5:1,5-re nyertünk ? értékelte Polgár Judit, a magyar férfi válogatott kapitánya a partikat.

Szóljon hozzá!