ZETApress

hírportál

Lányaink nyertek, fiaink remiztek

Mádl IldikóA magyar női válogatott győzött (Szerbia?Magyarország 1,5:2,5), míg a férfi csapat döntetlent játszott (Franciaország?Magyarország 2:2) a reykjavíki sakk csapat Európa-bajnokság harmadik, vasárnapi játéknapján ? tudatta Szurmai-Palotai Piroska kommunikációs vezető.

A nőknél Mádl Ildikó, Rudolf Anna és Gara Tícia egyaránt remizett szerb riválisával, viszont az első táblán Vajda Szidónia sötéttel begyűjtötte a teljes pontot, hozzásegítve csapatát második sikeréhez a nyitófordulós döntetlen mellett. A férfiaknál Rapport Richárd harmadik partiját is megnyerte, ugyanakkor Almási Zoltán ezúttal kikapott, míg Lékó Péter és Balogh Csaba döntetlent ért el, így 2:2-vel zárult a franciák elleni összecsapás. Az együttes második döntetlenjét játszotta, emellett egy győzelme van a második, szombati fordulóban.

? Előzetesen pontosan tudtuk, hogy nagyon kemény meccs vár ránk, ez pedig be is igazolódott. Lékó Péter ellenfele jó formában van az Eb-n, hiszen Vachier épp a megelőző fordulóban győzte le Aronjant. Lékóval egy kiegyensúlyozott partit játszottak, amiben végül a francia játékos lépésismétléses döntetlent kényszerített ki, egy későbbi hátrányos állás elkerülése miatt. Eközben már látszódott, hogy Rapport Richárd ismét győzni fog! A másik két parti még javában tartott: Almási időzavarban és veszélyes állásban Bacrot ellen, Balogh Csabánál pedig már lehetett valószínűsíteni a döntetlent. Végül Bacrot néhány zseniális lépéssel legyőzte Almásit, és néhány perccel később Csaba is remizett ? értékelte Polgár Judit a férfiak játékát.

Szóljon hozzá!