ZETApress

hírportál

Kettős győzelem a folytatásban

Rapport RichárdKettős győzelem a második fordulóban. Az izlandi sakk csapat Európa-bajnokság második fordulójában férfi csapatunk kiütötte a finneket, a nők pedig a litvánok ellen arattak nagy arányú győzelmet ? tudatta Szurmai-Palotai Piroska kommunikációs vezető.

A pénteki első fordulóhoz hasonlóan a tegnapi másodikban ismét Rapport Richárd fejezet be elsőként a partiját ? és ezúttal is győzelemmel! Őt Balogh Csaba követte, mindketten sötéttel játszottak. Így már csak egy fél pont kellett a csapatgyőzelemhez. Almási Zoltán játszmája sok izgalmat hozott, ellenfele tisztet is áldozott, azonban rontott, Almási pedig kihasználva a lehetőséget a maga javára fordította az állást, s ő is hozta a győzelmet. Lékó Péter világossal kényelmes állásban játszott, a végjátékban pedig lépésről lépésre sikerült fokozni az előnyét, végül megnyerte a partit, ezzel a csapat 4:0-ra győzött.

A nők szintén remekeltek, mégpedig 3:1-re Litvánia ellen. Mádl Ildikó és Gara Tícia győzött sötéttel, Vajda Szidónia és Papp Petra döntetlent ért el világossal. ? Nagyon szép napunk volt! Ricsi megadta az alaphangot: már a megnyitásban jobban állt feketével és neki írták be az első győzelmet. Aztán Csaba meggyőzően vezette végig a partiját, és máris megvolt a második pontunk. Ekkor, sajnos, kicsit fordultak az események: Zoli a jobb állásában néhány pontatlanság után bajba került és nagyon közel állt a vereséghez, s közben még mindig kérdéses volt, hogy Lékó Petinek sikerül-e nyerésig fokoznia a jobb állását? Nos, a végsőkig kell küzdeni, ezt tették a játékosok, egészen az utolsó pillanatig. Almási megragadta az egyetlen esélyt, s nemcsak döntetlenre mentette, hanem meg is nyerte a negyedik partit is a válogatottnak, miután Lékó nagyon szép technikával győzött! ? örvendezett Polgár Judit, a magyar férfi válogatott kapitánya.

Szóljon hozzá!