ZETApress

hírportál

Miért mellőzheti Lékait Dujsebajev?

Lékai Máté kézilabdázóAmikor az egykori abszolút világklasszis játékos, majd edzőként is komoly sikereket elért Talant Dujsebajev másodállású magyar férfi kézilabda válogatott szövetségi kapitány meghirdette válogatott keretét, egy pillanat alatt belém vágott a felismerés: hol van Lékai Máté?

Tényleg, hol van a PLER-Szeged-Celje-Veszprém útvonalat megjárt, vitán felül kiváló képességekkel rendelkező irányító? Hogyan lehetett éppen őt kihagyni a keretből? ? tette fel a kérdést Jocha Károly, a Jochapress.hu főszerkesztője. Ha mentegetni akarnám Dujsebajevet, talán azt mondanám: elfelejtette a váratlan megoldásairól is messze földön ismert magyar kiválóságot. De ezt a változatot egy pillanat alatt el kellett ejtenem, hiszen Lékai ennél sokkal közelebb van a fókuszhoz, mint hogy ezt vele feledékenységből meg lehetne tenni.

De hát akkor mégis, miért nem került be ő is a kiválasztottak közé? Dujsebajev indoklása úgy látott napvilágot, hogy a pillanatnyilag legjobb formában lévőket hívja be, ami az én olvasatomban azt is jelentheti, hogy például az ő posztjára behívott Faluvégi Rudolf jelenleg jobb formában van, mint Lékai Máté. A gondolatmenet folytatása idekattintva olvasható.

Szóljon hozzá!