ZETApress

hírportál

Gergely hazája ma is Komárom!

Gergely IstvánTelt házat vonzott a kétszeres olimpiai bajnok vízilabdázó, Gergely István beszélgetése, amelyre a szlovákiai Karván, a Hídverő Olimpiai Baráti Kör meghívására került sor ? írta Jocha Károly, a Jochapress.hu főszerkesztője.

Az aktív játéktól 2014-ben végleg visszavonult, kitűnő kapuvédő jelenleg három munkakört is betölt. Ő a magyar férfi vízilabda válogatott csapatvezetője, a válogatott kapusok edzője és nem utolsósorban a Honvéd-Racionet OB I-es vízilabda csapatának igazgatója. A 202 centiméterre nőtt egykori hálóőr a beszélgetés során többször is hangsúlyozta annak fontosságát, hogy az embernek mindig legyenek céljai azok után, hogy felmérte saját lehetőségeit.

? Szeretném hangsúlyozni, hogy ma ugyanolyan embernek tartom magamat, mint amikor édesanyám parancsára elkezdtem vízilabdázni ? mondta előjáróban. ? Annak idején édesanyánk ? mivel apa nélkül nőttünk fel ? fontosnak tartotta, hogy le legyenek kötve az energiáink, ezért öcsémmel együtt beadott Komáromban egy úszótanfolyamra, ahonnan azután átkerültünk a vízilabdázókhoz. Megvallom, semmi kedvem nem volt az egészhez, a monoton programsorhoz, amely az iskola, edzés, meccs háromszögben zajlott. Más kérdés, hogy szerettem volna valamilyen területen kiemelkedni és ez a lehetőség végül mégis a vízilabdában adatott meg nekem.

A Dunaszerdahelyen született, Komáromban és a közeli Szilas nevű faluban felnőtt későbbi bajnok a munka szerepének fontosságára ismételten visszatért. Gondolatainak folytatása idekattintva olvasható.

Szóljon hozzá!